A fejlődés titka – Min múlik a siker?

feb. 14 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A nagy mennyiségű gyúrós koszton vagy a speciális táplálék-kiegészítőkön, esetleg a genetikán múlik, hogy látványos eredményeket, szépen kidolgozott izomzatot érjünk el? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád! Nézd csak!

Az elmúlt években már-már divattá vált a súlyzós edzés gyakorlása, ami igazán örvendetes dolog, hisz nem egyszer hangsúlyoztuk már: nem kell félni a súlyoktól … még nőknek sem!

Min múlik a siker?

Mindenek előtt a kellő akaraton és elszántságon! Ha nem csupán pár hétig tart a nagy lelkesedés, ha nem durcázunk be a gyors eredmény elmaradása láttán és adjuk fel az egészet, akkor tutira beérik fáradozásunk gyümölcse! De ehhez kellően elszántnak kell lenni, felfogni azt, hogy gyors sikert nem kell várni, csakis kemény munka és persze sok lemondás által lehet elnyerni a vágyott lakot. De hidd el, hogy a lemondásokkal nem vesztesz semmit!

A tudatosság szintén nagyon fontos! Tudd, hogy mi a célod és azért mit kell tenned! Tudatosan kell felépítened az edzéseidet és az étkezésedet is! Hiába edzel naphosszat, ha közben nem étkezel tisztán! Ha nem vagy tisztában az alapokkal, ne röstelj szakértő segítséget kérni, másképp tényleg nem lesz eredménye a próbálkozásodnak!

Vajon számít a fizikum? Persze, bizonyos szinten számít. Értem ezt úgy, hogy ha a 160 centiddel nem vagy egy zsiráfetető, akkor ne ábrándozz azon, hogy egy Adonisz termetű félisten leszel. A lényeg, hogy legyél tisztában magaddal, tudd, hogy milyenek az adottságaid és ahhoz mérten végezd az edzéseket. Ami még nagyon fontos, hogy ne hasonlítgasd magad másokhoz! Különbözőek vagyunk és ez a szép benne! Lehet példaképe az embernek, de nem kell belebetegedni abba, ha mi nem vagyunk olyanok! Szóval a genetika valóban sok mindent meghatároz, de a változás sikere rajtunk múlik!

 

Mégis mi a titok? Hogyan fejlődhetsz? LAPOZZ és megtudod >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: