Ezért érdemes enned a fekete áfonyát – főleg ősszel!

Sze. 18 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fekete áfonya igazi kincs, isteni finom és nagyon megéri rendszeresen fogyasztanod – főleg ősszel, hiszen ilyenkor fontos megerősítenünk az immunrendszerünket, hogy elkerülhessük a betegségeket! A fekete áfonya különleges gyógynövény is egyben; olyan sokoldalúan védi egészségünket, hogy mindenkinek be kellene iktatnia étrendjébe. Lássuk, milyen gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

Ezért érdemes enned a fekete áfonyát – főleg ősszel!

Segíti a fogyásodat

Ha fogyni szeretnél, egyél bőségesen áfonyát: akár 73%-kal is csökkentheti a zsírsejtek számát. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.

 

Magas az antioxidáns tartalma

Az áfonyát magas antioxidáns-tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Ennek köszönhetően ugyanis védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

 

Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz

A glikémiás index azt mutatja, hogy a szervezet milyen gyorsan emészti meg a szénhidrátokat és alakítja azokat glükózzá. Az 55 alatti élelmiszereket soroljuk az alacsony glikémiás indexű ételek sorába. Az áfonya is ide tartozik, mivel értéke 53. Ez azt jelenti, hogy a szervezet lassan emészti meg, azért annak is ideális gyümölcs, aki diabetikus étrendet követ.

Legújabb kutatások szerint az áfonyában található összetevőknek a rák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van, ráadásul a már meglévő rákos daganatok növekedését is lassítják.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: