Amiről most szó van, dupla annyi antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint a fehér fokhagyma (amiről tudjuk, hogy ugyancsak bővelkedik antioxidánsokban). Ez pedig a fekete fokhagyma, ami ma már az egyik legfelkapottabb zöldséggé nőtte ki magát. Őshazája Dél-Korea, ahol nagy becsben tartják a zöldséget, főként annak egészségre gyakorolt nagyszerű hatása miatt. Ez még nem minden! Olvasd el a többi jótékony hatását is a cikkben:
A fekete fokhagyma
A koreaiak ezelőtt 5 évvel kezdték exportálni a fekete fokhagymát a világ piacaira. A hagymakülönlegességet úgy termesztik, hogy egy hónapig egy különleges fermentálási (erjesztési) eljárás alá vetik a hagyományos fokhagymát. Ez idő alatt melanoidin termelődik, amely egy sötét színű anyag, ezért is feketedik be a fokhagyma, és ennek az anyagnak köszönhetően válik rendkívül egészségessé.
A távol-keleti orvosok ezen eljárást azért fejlesztették ki, hogy így a fokhagyma legegészségesebb alkotóelemeit tudják kivonni. Emellett azt is sikerült elérni az erjesztéssel, hogy könnyebben emészthető legyen és ezáltal a szaga is enyhébb lett, így az is bátran fogyaszthatja, aki amúgy nem rajong illatáért.
Hogy mire jó első sorban a fekete fokhagyma? LAPOZZ!
A cikk a következő oldalon folytatódik: