A fenntartható diéta 12 titka

nov. 13 | 3. oldal - fitnesslife.hu

 

 

9. Bocsáss meg magadnak!

Igen, vannak alkalmak, mikor az ember úgymond „bűnözik”. De ezek az alkalmak egyáltalán nem jelentik azt, hogy akkor most már kukába kell dobni az eddigi erőfeszítéseket. Nem! Ne tedd ezt! Menj, és folytasd ott, ahol abbahagytad! Amint írtam korábban, az életmódváltásnak nem célja az önsanyargatás. Olykor beleférhet, hogy nem talpig egészséges és diétás ételt eszel. De legyen egy határ! Ne tedd mindennapossá ezt a szokást!

10. Motiváló emberek.

Mikor elkezdesz életmódot váltani és mondjuk a munkahelyedre a szénhidrátban tocsogó ebéd helyett valami sokkal zöldebbet és egészségesebbet viszel, biztos lehetsz benne, hogy lesznek, akik meg fogják jegyezni nem kevés cinikussággal, hogy „Te miért nem eszel valami normálisat?”. Az ilyen és ehhez hasonló megjegyzések azonban ne tántorítsanak el a célodtól sőt, legyél büszke rá, hogy látják a törekvésedet! Érdemes azonban megismerkedni olyanokkal is, akik motiválóan hatnak rád, esetleg „rugdosnak” akkor is, ha az esti edzés helyett éppen punnyadni támadna kedved!

 

11. Tarts ki a célod mellett!

A nehézségek sokszor késztethetnek arra, hogy feladd a harcot! De nézz csak vissza, honnan indultál!? Még ha nem is jutottál egészen messzire, mégis elkezdted, ami már önmagában sem egyszerű! Ne hajítsd ki az eddig elért eredményeidet csak azért, mert megtorpantál! Igen, lesznek nehézségek, mikor nem úgy fejlődsz, ahogy szeretnéd, úgy érzed stagnál a dolog. Ilyenkor kell behozni valami változtatást az edzésben! Valószínűleg elérted azt a szintet, amikor már az adott terhelés kevésnek bizonyul! Szintet léphetsz! Hurráá!!! 😉

12. Soha ne add fel!

Persze ezt könnyű mondani, mikor annyi, de annyi tántorító tényező akad és annyiszor meginog az ember, meg még ráadásul szekálják is és nem is úgy megy a fejlődés, ahogy Te azt elképzelted stb. De a lényeg, hogy tudd, miért csinálod! Lehet időbe telik, amíg eléred a célod, de hidd el, megéri kitartani! Már csak azért is, hogy megmutasd első sorban magadnak, aztán másoknak, hogy igenis képes vagy rá! Szóval HAJRÁ!!!

Szerző:

Nagy-Kumich Nikolett / Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: