Feszes hátsó, formás lábak – otthon, egyszerűen!

ápr. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mindenki szép, formás farizmokra vágyik – nők és férfiak is egyaránt. A nőknél sokkal jobban előtérben van a fenékformálás, Ezért összegyűjtöttünk néhány valóban hatékony gyakorlatot, amiket akár otthon is végezhetsz, mindenféle nehézség nélkül. Lássuk, hogyan alakíthatsz ki igazán szép, kerek popsit néhány egyszerű gyakorlattal.

 

Testünk legnagyobb izma: a fenékizom

A legalapvetőbb mozgásforma, vagyis a járás egyik nélkülözhetetlen feltétele az erős farizom. A fenékerősítő gyakorlatok ezért nem csak a kerek formák, hanem hosszú távon a fitt, aktív, egészséges élet alapja is. A következő fenékformáló gyakorlatok otthon könnyedén elvégezhetők – rendszeresen végezve 2-3 héten belül érezhető lesz a változás. Nem kell tízezreket költened konditeremre és drága felszerelésre. Ezen gyakorlatok többségét végezheted saját testsúllyal is, akár filmnézés közben is.

Hogyan alakul ki a feszes, formás hátsó?

Az erős, kemény farizmok legfőbb segítője az aerob edzés, az erősítő edzések és a tudatos táplálkozás. A következő gyakorlatokkal hatékonyan formálhatod a fenekedet és szép eredményeket érhetsz el. De Ne feledd: csupán a gyakorlatok végzésével nem kerülsz előrébb – az étrendedre is nagy hangsúlyt kell fektetned, hogy valóban sikerüljön kialakítani a vágyott formát.

Fenékerősítés – Csípőemelés

Feküdj a hátadra, húzd fel a lábad – talpak a padlón, csípőszélességben. Karok oldalt, tenyérrel lefelé. Emeld í csípődet a mennyezet felé, sarkaidat szorítsd a talajra, fenekedet feszítsd meg! Tartsd 10 mély lélegzetvételig ezt a pozíciót, majd lassan engedd vissza a csípődet a talajra. Ismételd meg 5x.

Fenékerősítés – Lábemelés hátra

Helyezkedj térdelőtámaszba. Hátra emeljük az egyik lábat, majd 30x ismételve emelgetjük. Ismételd meg a másik lábaddal is. csinálj ebből 3 sorozatot. Állva is végezheted ezt a gyakorlatot – ebben az esetben kapaszkodj meg valamiben és kissé hajlítsd be a támaszkodó lábadat.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: