Hasznos fitness tippek szakértőktől – az ideális forma elérése érdekében

nov. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha Te is rendszeresen edzőterembe jársz tudhatod, hogy jó tanácsokból soha nincs hiány. Mindenkinek van egy ötlete arra, hogy a másik hogyan tehetné hatékonyabbá az edzését, hogyan kímélhetné meg az ízületeit. Hoztunk egy csokor szakértői tippet, jó tanácsokkal, hogy megőrizd fittségedet, frissebb és energikusabb lehess:

Tippek, tanácsok, hogy még jobb formába lendülj

8. Akkor is hatékony az edzés, ha nem izzadsz meg

A zsírégetés és az izzadás között nincs összefüggés. Az izzadás azt jelzi, hogy a szervezet védekezik a túlhevülés ellen. Gondolj arra, hogy a szaunában is izzadsz, mégsem zsírégető tevékenység maga a szaunázás. Az edzés hatékonyságát leginkább a pulzusszám segítségével mérheted. Próbáld úgy belőni a pulzusszámodat, hogy ha 1-től (teljes nyugalom) 10-ig (maximális erőfeszítés) terjedő skálán kellene értékelnie az erőfeszítést, 8-as, 9-es körül érezd magát. Így garantáltan keményen dolgozol és hatékonyan.

 

7. Az helyes étkezés kulcsfontosságú!

A fogyáshoz és az ideális testsúly megőrzéséhez nem elég a rendszeres testmozgás, a táplálkozásra is nagyon figyelni kell. Az egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, változatos étrend segítségével megőrizheted súlyodat és energikus, fitt maradhatsz. A megelőzés könnyebb, mint a károk helyreállítása – gondolj csak arra, milyen könnyű elpusztítani 1000 kalóriát és milyen nehéz munka elégetni ugyanennyit. Ha csináltál már kalóriaszámlálást, tudhatod, hogy mennyire egyszerűen lecsúszik az a plusz 500-1000 kalória, szinte észrevétlenül. Érdemes táplálkozási naplót vezetned, hogy képben legyél a napi kalóriabeviteleddel kapcsolatban. 

 

6. Eddz mezítláb!

Bár furcsának tűnhet a mezítlábas edzés, lábad egészsége érdekében néha dobd el a cipődet. Sok sportágban egyébként a cipős edzés egészíti ki a mezítlábas mozgást. A mezítlábas edzés számos, a cipő szorításában elhanyagolt izmot erősít, stimulál, csökkenti a bőrkeményedéseket. Növeli a test állóképességét és a komfortérzetet. A mezítlábas edzés a térd körüli izmok erősítésében is segít. először célszerű a lakásban sétálgatni, lábfejlesztő gyakorlatokat végezni. Ezután a szabadban is gyalogolj mezítláb, majd jöhet az edzés. Cipő nélkül a láb mozgását átveszi az egész test.

 

5. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít

Az emberek meglepődnek, amikor szembesítik őket azzal, hogy már a viszonylag kevésnek ítélt testmozgás is milyen hatékony tud lenni. Ha csak 20 percet tudsz szánni egy nap a mozgásra, már sokat tettél az egészséged megőrzéséért. Ha viszont hatékonyan akarod formálni a tested, kicsit több időt kellene az edzésre fordítanod.

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: