Fogyás spanyol zsályával – avagy egy különleges növény

Már. 25 | 2. oldal - fitnesslife.hu

A chia mag nagyon jó méregtelenítő, hiszen a gyomorban folyadék hatására zseléssé válik, ezáltal a magokba ragadnak a toxinok és salakanyagok, amelyek a széklettel könnyebben kiürülnek a szervezetből.  A chia mag fogyókúrás ételnek is megfelel. Mivel a folyadékot nagy mennyiségben szívja magába, ezért a gyomorban megduzzad, ami telítettségérzetet okoz, ezáltal kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. A chia mag immunerősítő hatással is rendelkezik, hiszen a benne található antioxidánsoknak köszönhetően fontos szerepe van a sérült sejtfalak regenerálódásában . Az immunrendszer stimulálásának köszönhetően megóv a krónikus betegségektől és a korai öregedéstől, ezen felül védi az immunrendszert és az anyagcserét.

 

Egészséged megőrzése érdekében válaszd a speciális, Rád alakított étrendet. A Metodic Anyagcseretípus mérésen ebben segítünk. Ha pedig problémát okoz, hogy a típusodnak megfelelően étkezz, válaszd a Metodic Food-ot, ahol személyre, vagyis anyagcseretípusodra szabott fogások közül válogathatsz. Mostantól húsmentes ételek közül is választhatsz. Diétás ételrendelés

 

Mire figyeljünk a chia mag fogyasztásakor?

A chia mag túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákhoz vezethet, ezért fontos kiemelni, hogy napi 15 grammnál többet nem javasolt elfogyasztani. Nem hiába létezik a szabály, miszerint ez az egzotikus élelmiszer nem árusítható kimérve, csak és kizárólag előrecsomagoltan lehet megvásárolni. Fontos figyelembe venni, hogy a termék csomagolásán az „aztékzsályamag (Salvia hispancia) feliratnak szerepelnie kell.

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: