Úszógumi gyilkos praktikák a gyönyörű alakért

Sze. 03 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Jó hír: a siker kulcsa nem a koplalás és a hasprés.

Egyél több rostot!

A feldolgozott élelmiszerek világában sajnos a rostos gyümölcslé jelenti a fő rostforrást, ami az emberi szervezet számára messze nem eszményi állapot. Szerencsére a leveles zöldek, a teljes értékű gabonafélék és a hüvelyesek mind alkalmasak arra, hogy pótold belőlük a szükséges rostmennyiséget.

Ez kulcsfontosságú a deréktájon felhalmozódó zsigeri zsír leadásának és távol tartásának szempontjából, hiszen a rostok nagy szerepet játszanak a teltségérzet kialakulásában, a bélfal tisztításában, a tápanyagok felszívódásának elősegítésében, illetve az emésztés egyensúlyának megőrzésében.

 

Ne foglalkozz a “szuperételekkel”!

A lapos hasat ígérő “szuperételekről” és “szuperitalokról” egytől egyig ki szokott derülni, hogy a klinikai tesztek során mégsem teljesítenek olyan jól – sőt: leginkább sehogy. Persze, semmi gond nincs azzal, ha megkívánsz egy divatosnak számító újfajta élelmiszert, de a címkére, az összetételre és a származási helyre mindig figyelj! A tartósított egzotikus gyümölcsök például biztosan nem segítenek elbúcsúzni az úszógumitól, még ha az íz kedvéért jól is esik megkóstolni őket.

Ha tényleg szuper ételekre vágysz és lapos hasra, a rostbevitel kapcsán említettek mellett voksolj inkább a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.

 

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

Ne csak hasra eddz!

Nincs olyan varázsgyakorlat, ami lapos hasat csinál egyik napról a másikra. Még akkor sem, ha vért izzadva lenyomsz belőle ötszázat. A helyesen végzett felülések és hasprések valóban az edzésprogramod hasznos részei lehetnek – de csak akkor, ha valóban figyelsz a helyes technikára, és nem vagy rest átmozgatni a tested többi részét sem.

Helyi fogyás ugyanis nem létezik: a tested genetikai kódoltságán és felépítésén múlik, hogy mikor nyúl annak a területnek a zsírraktárához, amelyiket karcsúbbnak szeretnéd látni. Vannak, akik hasból fogynak először, míg mások onnan utoljára. De akinek nem volt mázlija a génlottón, kitartó munkával ugyanolyan szép lehet a pocija!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: