8 étel, amikről nem is gondoltad volna, hogy segítik a fogyásodat

Júl. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Szerencsére léteznek olyan ételek, amik nagyon sokat segíthetnek a fogyásban és abban, hogy a leadott kilók ne jöjjenek vissza. Túl szép, hogy igaz legyen? Nem 😀 Ez tényleg igaz, de azt sem szabad elfelejtened, hogy ezeknél az ételeknél is fontos a mértékletesség betartása, különben nem ér semmit az egész és nemhogy fogyni nem fogsz, még hízol is… 

8 étel, amik segítik a fogyásodat

A fogyás nem feltétlenül kell, hogy kellemetlen, kínzó folyamat legyen, bár csak akkor érhetsz el látványos eredményeket, ha átléped a komfort zónádat és szenvedsz egy kicsit. A hatékony és tartható súlyleadás sokkal egyszerűbb, ha az elfogyasztott ételek minőségére nagy figyelmet fordítasz.

Az egészséges, tápláló (és akár több kalóriát is tartalmazó) ételek segítenek, hogy kevesebbel is jól lakhass

Ezen ételek között sok olyan is szerepel, amiket az emberek inkább kerülnének a diétájuk során, holott pont, hogy ezek segíthetnek megszabadulni a feleslegtől és elérni céljainkat. A következő oldalon bemutatott nyolc étel nem csak a fogyást gyorsítja fel, hanem a leadott kilókat sem engedi visszaosonni! Ne feledd: a kulcsszó itt is a MÉRTÉKLETESSÉG! 

8. Teljes tej

A zsírszegény megoldás nem feltétlenül hatékonyabb, ha tejtermékekről van szó. Egy nemrégiben folytatott kutatás során több mint 18 ezer nő fogyasztott rendszeresen magasabb zsírtartalmú tejterméket, ami csökkentette náluk az elhízás veszélyét. De mégis hogyan lehet ez?

Az alacsonyabb zsírtartalmú tej kevesebb olyan zsírsavat is tartalmaz, ami segít, hogy előbb érezzük jóllakottnak magunkat, és hogy ez az érzés tovább maradjon meg. Sok felmérés is kimutatta, hogy azok, akik csökkentik az elfogyasztott zsírmennyiséget, hajlamosak cukrokkal és finomított szénhidrátokkal helyettesíteni azt, ezek pedig sokkal károsabbak az egészségre.

Tehát: nyugodt szívvel fogyasszunk többfajta tejterméket is, és ne feltétlenül azt nézzük, hogy mekkora zsírtartalma van. Sokkal inkább a cukros édességeket (jégkrém, ízesített joghurt, stb.) kerüljük.

 

7. Dióvajak

Az egészséges zsírok mellett a dióvajak meglepően sok fehérjét és rostokat is tartalmaznak. Két evőkanál mogyoróvajban például 8 gramm fehérjét és 2 gramm rostot találunk. A Harvard School of Public Health egészségügyi intézmény egyik kutatásában megállapították, hogy a rendszeresen dióféléket fogyasztó nők körében lényegesen alacsonyabb az elhízás és a túlsúly kialakulásának veszélye. Egy hasonló felmérés során pedig kiderült, hogy a diófélékben gazdagabb étrendeket követők nem mutattak jelentős súlygyarapodást a hétköznapi étkezőkkel szemben.

A diók és dióvajak tehát segíthetnek a veszélyes súlygyarapodás megfékezésében, ráadásul 200 kalóriányi mogyoró- vagy kesudióvaj sokkal laktatóbb, mint ugyanennyi kalóriát tartalmazó keksz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: