Fogyás éhezés nélkül, jóllakva! + 5 napos rád szabott mintaétrend

feb. 23 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha fogyni szeretnél akkor nem fogyókúrában kell gondolkodnod, hanem életmódváltásban! Persze a durva fogyókúrától is fogyni fogsz, de hidd el nagyon gyorsan vissza fognak jönni a plusz kilók. Mindemellett elképesztően egészségtelen is. Márpedig elsődleges célod mindig is az egészség legyen!

 

Fogyókúrás étrend – Tápanyagok fontossága

 

Ha fogyni nem szeretnél nem csupán a kalóriát kell csökkentened. Sőt, ha túlságosan lecsökkented a kalória bevitelt akkor csöbörből vödörbe esel! Tény, hogy szükséges a kalóriadeficit, de legalább ugyan olyan fontos a tápanyagok milyensége is. Egészséges tápláló ételeket kell enned, sok zöldség és hús, kevesebb zöldség és nullázd le a cukorfogyasztást. A cukornak nem csak kalóriatartalma rettenetes de az inzulinszintedet is megzavarja ezért farkas éhes leszel tőle!

 

Fogyókúrás étrend – szabd magadra a kalória mennyiségét

 

Nagyon fontos, hogy saját testedre és aktivitásodra szabd a napi kalóriabeviteled. Ki kell derítened, hogy mennyi a saját alapanyagcseréd. Hogy kinek hány kalóriára van szüksége a fogyáshoz, függ a nemtől, kortól, testsúlytól, kilók számától, a fizikai aktivitási szintjétől és a munkavégzés jellegétől. Ide kattintva tudod megnézni a saját igényeidet.

 

A túlsúly szerepe a fogyókúrás étrendben

 

Ha túlsúllyal küszdesz, akkor mindenképp oda kell figyelned, hogy ne 1200 kalórát vigyél be napi szinten, hiszen ez neked édes kevés lesz és nem fogod tudni sokáig betartani. Egy 170 centis 120 kilós nőnek például kb 2000 kalória a szükséglete és ezt csak szépen lassan szabad csökkenteni.

 

Minta étrend a következő oldalon. Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: