Formás lábak hetek alatt – Így csináld!

máj. 05 | 1. oldal - fitnesslife.hu

1 hónap és itt a nyár, így még nincs késő odatenni magad és küzdeni a feszes combokért. Ha a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat részesíted előnyben, akkor a combjaid heteken belül sokkal formásabbak lesznek. Íme, néhány kedvenc gyakorlatunk, hogy még jobban mutasson a farmersort a virgácsaidon.

 

Első lépés MINDIG: bemelegítés

A combok edzésénél is elengedhetetlen az alapos bemelegítés. Szánj erre 5-10 percet, mozgasd át a felsőtestedet is!

 

1. Guggolás az erős, formás combokért

Vállszélességű terpeszben állsz, a térdeket enyhén hajlítsd be, a karokat nyújtva kulcsold mellmagasságban. Hátad egyenes és guggolj le úgy, hogy a térded ne menjen a lábujjad vonala elé. Lassan végezd el 50-szer a gyakorlatot és figyelj arra, hogy erőből dolgozz, ne lendületből. Ebben a gyakorlatban a combizom mellett a farizmok is aktívan részt vesznek. Ezért is nagyon jó!

 

2. Combformálás kívül-belül! Sumo squat

A következő gyakorlat nemcsak a combizmokat formálja, de segít, hogy tónusos legyen az egyik kritikus testtáj: a belsőcomb vagyis a combközelítő izmok. Termeszállásban vagy, lábfejed kifele néz, a térdeket lazán hajlítsd be. A karokat kulcsold magad előtt, lassan hajlítsd be a térdeket, ha tudod, egészen addig, amíg a combok párhuzamosak lesznek a talajjal – vagy még lejjebb. Majd szintén lassan emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Hátad egyenes! Végezd el 40-szer a gyakorlatot.

Nehezítheted a gyakorlatot úgy, hogy leguggolva rugózol néhányat, nem lendületből. A mozgástér mindössze néhány centi legyen, így biztos, hogy lendület helyett a combizmokat dolgoztatod.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: