Táplálkozás

Íme, egy gluténmentes csodagabona!

 

 

A köles elkészítése

Mivel a kölesnek alapvetően nincs íze igen sokoldalúan felhasználható. Leggyakoribb párolva köretként, ami széleskörűen fűszerezhető, vagy akár fűszerezés nélkül is fogyasztható. Ilyen formában komoly gyomorpanaszokkal küszködők számára is ideális. Kölesből édesség is készíthető. Akár kölesfelfújtat, tejbekölest vagy ha már unod a reggeli zabkását köleskását is készíthetsz. Igaz a nyers „overnight” változat nem működik, csak a főzhető.

Nagy segítség azoknak, akik a zabkásától puffadnak, ha fele-fele arányban készítik, egyébként talán úgy a legfinomabb. 😉 Kis kreativitással sok minden másra is felhasználható, pl. töltelékekbe vagy fasírtba is.

 

Íme, néhány köleses recept

1. Egészséges köles felfújt

Recept ITT!

 

 

2. Kókuszos kölespuding

Recept ITT!

 

Ez is érdekelhet: