7 gyakorlat a tökéletes homokóra alakért

Már. 23 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A legtöbb nő a tökéletes homokóra alakról álmodik. Most mutatunk Nektek néhány hatékonya gyakorlatot, melyek egy kiegyensúlyozott diétával ötvözve az izmos, mégis nőiesen ívelt forma elérhetővé válik.

 

Hogyan lehet tökéletes homokóra alakom?

Nos, sok múlik a genetikán, de alapjába véve kialakítható egy igazán szép, nőies alak. Ehhez számtalan különféle izomcsoportot szükséges megdolgoznod.

Jenny Champion sztáredző és dietetikus szerint „felső- és alsótestünk, valamint törzsünk edzésének kivételesen harmonikus és kiegyensúlyozott programja szükséges a tökéletes arányok kialakításához”.
Az alábbiakban a brit Polina Liu sztáredző gyűjtötte össze azokat a gyakorlatokat, amelyeket mindenképpen érdemes rendszeres rutinodba építened, ha egyszerre sportosan feszes és dögös külsőt szeretnél elérni.

dietmaker.hu

 

1. OLDALEMELÉSEK

Cél: felkar és vállak
• Ragadj meg két 2,5 kilós egykezes súlyzót, majd emeld őket oldalra, mintha T-betűt akarnál formálni velük.
• Végezz 5 sorozatot, egyenként 8-12 ismétléssel.

Hogyan járul hozzá a homokóra alakhoz?

Ez a gyakorlat egyszerű, mégis rendkívül hatékony módja felkarod és vállad tónusba hozásának.

 

2. VÁLTOTT KAROS FEKVENYOMÁS EGYKEZES SÚLYZÓKKAL

Cél: mell, váll, tricepsz, hát
• A két súlyzót a képen látható módon emeld vállmagasságba, majd az egyiket erőteljesen nyomd az ég felé, és visszahúzásával egy időben nyomd fel a másik karod is.
• Egy emelés és visszaengedés számít egy ismétlésnek. Kezdetnek végezz 3-5 szettet, egyenként 6-8 ismétléssel.

Hogyan járul hozzá a homokóra alakhoz?

Az egykezes nyomások a váll- és hátizmokat erősítik, formálják és hangsúlyozzák, amelyek a homokóra felső részét adják, valamint a helyes tartás támogatásával a melleket is előnyös pozícióba hozzák. Mivel a nők többsége hajlamos a felsőtest edzését elhanyagolni, azoknak, akik nincsenek egészen formában, érdemes alacsony ismétlésszámmal kezdeniük, majd szép fokozatosan növelniük azt. A gyakorlat állva is végezhető.

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: