Gyorsabb fogyás és ragyogóbb bőr – ez a vitamin segít!

máj. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ez a vitamin pedig a C-vitamin. Ez talán a legalapvetőbb mindennapi vitamin. Manapság már kevésbé jellemző, hogy valaki C-vitamin hiánnyal küzdjön, hiszen a változatos táplálkozás már önmagában biztosít egy alapvető bevitelt. Mennyi C-vitamin az ideális ahhoz, hogy valóban érezhetőek legyenek a jótékony hatások? Pontosan mi mindenre van hatással a C-vitamin? ?Megmondjuk:

 

A C-vitaminról

A C-vitamint a legtöbben immunerősítő hatásairól ismerik. Mivel fokozza a szervezetben a fehérvérsejt-termelődést, valóban hatékonyan növeli a védekezőképességet. Emellett, hatékony rákmegelőző antioxidáns-hatásainak köszönhetően, illetve közömbösíti is a rákkeltő szabadgyököket is.

Az általános immunvédő és szabadgyök-semlegesítő hatásai mellett kiváló sejtregeneráló is, nemcsak belül, hanem kívül is.

Miért olyan jó a bőrünknek a C-vitamin?

– gyorsítja a sebgyógyulást – segíti a hegesedést, a regenerálódást;
– lassítja a bőröregedést – serkenti a kollagén termelést, ami elengedhetetlen a bőrszövetek és az inak, ínszalagok egészségének megőrzésében.

 

Hogyan segíti a fogyást a C-vitamin?

A C-vitamin aktívan járul hozzá olyan hormonok termelődéséhez, amely a zsíranyagcserét segíti. Ha nincs elegendő mértékű bevitel, a zsírbontás lassulhat, és a pluszkilók könnyedén elkezdenek lerakódni – legalábbis a fogyásod nehezebben indul be.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: