Ha fogyni szeretnél, ezeknek az ételeknek kell a polcodon lenniük!

dec. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Te miket tartasz a konyhapolcodon vagy a kamrádban? Ha a készleteid többsége “dugiédességből”, lekvárból, kekszekből, kompótból, zacskós levesből és konzervekből áll, azzal sajnos egyáltalán nem könnyíted meg a dolgodat a fogyókúrád során, mert már maga a tudat képes befolyásolni, hogy megeszel-e 1-1 csokit vagy felbontod-e azt a zacskós levest ahelyett, hogy valami egészségeset ennél… Hidd el, tudom…

Ahelyett, hogy kalóriabombákat, tartósítószerrel teletömött, mű ételeket halmoznál fel, inkább legyen mindig kéznél néhány olyan alapanyag, melyet bármikor felhasználhatsz egészséges, fogyókúrás ételek gyors készítéséhez.

Elengedhetetlen alapanyagok, ha nem akarsz meghízni

Az ételeid minőségét és a velük bevitt tápanyag mennyiségeket akkor tudod a legjobban kontrollálni, ha te magad főzöl  és ehhez egyszerű, egészséges, nyers alapanyagokat használsz. Mutatunk néhány olyan, hűtés nélkül is hosszabb ideig eltartható, konyhai összetevőt, melyek jó, ha minden diétázó kamrájában megtalálhatóak, nemcsak a fogyókúra ideje alatt, hanem utána is. Így ezt fogod megszokni és kevésbé kívánod majd a bűnös falatokat.

 

10. Hüvelyesek

Ugyan a hüvelyesek konzervváltozatával gyorsabb főzni, a léhez adott só és ízfokozók miatt inkább száraz formában vedd őket, mert így tényleg kiváló éhségcsökkentő, növényi fehérjeforrások. Ebben az esetben előre kell gondolkodnod, hisz főzés előtt fél napra/1 éjszakára be kell áztatnod.

 

9. Zöldfűszerek!

Változatos zöldfűszerekre nagy szükség van. Az ízfokozókkal teli ételekhez szokott ízlelőbimbóknak először szokatlan az adalékanyag hiánya, de ha jól fűszerezel, a fogyókúrás ételek sem lesznek ízetlenek. Tény, hogy kell 3-4 nap, hogy hozzászokj, de sokkal jobb lesz, mert érezni fogod az ételek  és a zöldfűszerek valódi ízét. Én például már régóta vegetát sem használok, inkább a bio változatot veszem meg, amihez teszek himalája sót. Sokkal jobb, mint a tartósítószeres, mű vetega…

 

8. Egészséges olaj főzéshez, salátákra

Használj olyan olajat, mely segít a fogyásban. A kókuszzsír közepes lánchosszúságú zsírjai miatt segíti a fogyást és jó választás az olívaolaj is, valamint sok más magolaj is. 

TIPP: Milyen olajjal/zsírral süssünk-főzzünk?

 

Még nincs vége! Megéri lapoznod!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: