7. Legyen liszt, de nem mindegy, milyen!
A fehér lisztből eltávolítják a rostokat, így szénhidrátjai gyorsan felszívódnak, fokozzák az étvágyat. Válts inkább rozs-/zablisztre! Keverheted is őket más lisztekkel, akár magliszttel (mandula, lenmag vagy kókuszliszt). Rengeteg recept van, amik egészséges liszt hozzáadásával készíthetők.
Például nézz körül a receptgyűjteményünkben ITT!
6. Magvak kánaánja
Édességek helyett és alapanyagként is nagyon jó választást jelentenek az egészséges zsírokat tartalmazó magvak. Amire oda kell figyelned a magvakkal kapcsolatban, hogy sose fogyaszd őket mértéktelenül, mert rengeteg bennük a kalória. Bár a mértékletesség mindennek az alapja, szóval erre is figyelj oda.
5. Zabra minden háztartásban szükség van!
A zabpehely a süteményektől a reggeli kásáig rengeteg alakbarát recept rost- és fehérjedús alapanyaga. Használd bátran.
Itt találsz zabos recepteket: Zabkorpás túrógombóc, Így készül a tökéletes zabkása!, Sütőtökös zabkeksz csokidarabokkal
4. A leghangulatosabb fűszer
A fahéj aromája csökkenti a puffadást, sőt, a vércukor szintre gyakorolt hatásán keresztül az étvágyat is. Használd rendszeresen turmixok, édességek készítéséhez vagy főzz belőle akár teát! Én mindig teszek belőle a kávéba is, imádom!
Még 1 oldal van, hasznos tudnivalókkal. LAPOZZ!
A cikk a következő oldalon folytatódik: