Harcosok étrendje – ez a diéta ellent mond a józan észnek

Már. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Számos elmélet megfogalmazódott már, hogyan kellene ennünk a fogyás és az egészséges életmód, hosszú élet érdekében. A mai diéták alapja a korlátozás, a megvonás, a tiltások… A harcosok étrendje azonban szembe megy minden eddig ismert elgondolással, ami az emberekbe be van rögződve – itt az ösztöneidre kell hallgatnod.

 

Harcosok étrendje – ellentmondások és gátlástalanság

A legtöbb étrend már abban megbukik, hogy nem lehet beépíteni a mindennapjainkba, meg van szabva, hogy csak bizonyos ideig lehet csinálni, mert a szervezettől hosszabb távon nem szabad megvonni bizonyos tápanyagokat, amikre szüksége lenne, csak az adott diéta tiltja. Kalóriákat számolgatva kerüljük a szénhidrátokat, hol azt üzenik ne egyél túl sokat, hol meg azt hogy kell a szervezetnek a szénhidrát is. A Harcosok étrendje egész egyszerűen az ösztönös igényeinkre épül; a lényeg, hogy szervezetünk sokkal jobban tudja mire van szüksége, mint egy szakértők által összeállított divat diéta. Ez az étrend ellent mond a józan észnek és édesanyáinknak is.

 

Mit jelent az ösztönös igény?

Gondolkodtál már azon, hogy diétától függetlenül miért vágyik az ember ösztönösen az esti evésre? Miért esik olyan jól egy kellemes környezetben, egy lakomával lezárni a munkával töltött napot? A szakértők szerint a testünknek minimális adagra ételre van este szüksége, ráadásul azt híresztelik, hogy este 6 után nem is szabad enni – ami valljuk be, irtó nagy baromság!

A Harcosok étrendje szerint a test mindig jobban tudja, mire van szüksége. Azt tanácsolja, hogy napközben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk, este pedig pótoljuk be a napi három étkezést. Különösebb korlátozás nélkül, együnk annyit, amennyi belénk fér. Igazodj a tested természetes ciklusához! Napközben az energiákat a napi teendőkre kell összpontosítani, ezért ebben az időszakban testünk zsírt éget és méregtelenít, emésztőrendszerünk pedig pihen, ezért ilyenkor elegendő zöldség, gyümölcs, esetleg némi fehérje fogyasztása.

 

Az eredmény?

Ennek az eredménye az egész napon át tartó kirobbanó energia és koncentráltság lesz. Nem vicc, tapasztalatból mondom, hogy ez pontosan így van! Eltűnik az ebéd utáni bágyadtság és fáradság. Ezután az esti étkezésnél csak arra kell figyelni, hogy az étel friss, természetes és egészséges legyen.

Én mindenkinek javaslom, hogy vágjon, próbálja ki; érezzétek, hogy nem nehezültök el egy-egy étkezés után, nem akartok lefeküdni és pihenni pár órácskát, hanem kicsattantok az energiától. Még az edzés is jobban megy így, mint nyűglődve.
Felejtsd el a lemondással járó, tarthatatlan divat diétákat, amik igazából csak szenvedést okoznak, hosszú távon pedig hatástalanok.

Meg leszel lepve! Ha követed minimum 4-6 héten át ezt az egyszerű életmódot, meglátod a változást. És az a legjobb, hogy ennek nincs limitje, nincs megszabva, hogy csak 2-3hónapig csinálhatod – ebből egy hosszú távú életmódot is kialakíthatsz.

Edzés a harcosok étrendje alatt

Az egyik legjobb étrendként tartják számon a sportolók is ezt az étrendet, hisz mindent megkap a szervezeted, amit kell, segíti a fogyásodat, emellett szálkásíthatsz, tömeget is növelhetsz és kirobbanó formába lendülhetsz.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: