Hasznos kiegészítők betegség ellen Szerezd be őket!

dec. 05 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az ősz és a tél a betegségek időszaka sajnos – legyengül a szervezetünk és aki nem figyel a  fokozott vitaminbevitelre ilyenkor és a sok mozgásra, könnyedén megbetegedhet. Hogy könnyebben meggyógyulj vagy ami még jobb, MEGELŐZD a betegségeket, alkalmazd a következő egészséges kiegészítőket:


Amikor hirtelen megbetegszel, az immunrendszered egy citokin nevű fehérjemolekulát termel, amely segít felvenni a harcot a vírussal. A citokinnek köszönhető a tüsszögés, köhögés, orrfolyás és szemszárazság, vagyis klasszikusan minden olyan tünet, amit egyébként a kórokozóknak tulajdonítunk.

Ha nyaktól felfele a fenti tüneteket tapasztalod (tüsszögés, köhögés, szemszárazság), valószínűleg megfáztál. Ha az egész testedben érzed a tüneteket, az izmaid sajognak, ráz a hideg, izzadsz, lázas vagy, a végtagjaid zsibbadnak és fájnak, akkor sajnos influenzás vagy. Az egyik kellemetlen, a másik rémes. De van segítség!

 

6. C-VITAMIN

Napi 500-1000 mg C-vitamin segít az influenza és megfázás időtartamát lerövidíteni.

Egy klinikai vizsgálat során a résztvevő 11000 ember napi 1000 mg (maximum 2000 mg) vitaminfogyasztással 20%-kal csökkenteni tudta a nátha és influenza időtartamát mind a felnőttek, mind a gyerekek esetében. De ne aggódj, nem kell beszedned egy rakat bogyót, a C-vitamin egy részét fedezni tudod természetes alapanyagokból is, pl. narancsból, citromból.

 

5. GINZENG

Naponta 2x 200 mg, megelőzési céllal napi 100 mg.

Kutatások szerint a ginzeng aktivál néhány immunsejtet (a makrofágokat), serkenti a citokin és ellenanyag-termelést. A placebóval szemben a ginzeng hatására a megfázás időtartama 25%-kal csökkent. Amiben igazán jó ez a növény, az a légúti fertőzések, melyek 6 nappal rövidültek le a ginzeng szedése mellett.

 

4. BODZA

4 evőkanál bodzakivonat 3-5 napon keresztül.

A bodza nagyon ígéretesnek mutatkozott a megfázás és influenza kezelésében. Két kisebb tanulmány szerint már 4 evőkanál bodza képes 3-5 nap alatt meggyorsítani a gyógyulást. (Mind két vizsgálat során 3,8%-os Sambucol feketebodza-kivonatot használtak.) Bár a vizsgálatokat 20 évvel ezelőtt végezték, azóta sem jelent meg a témában ellentmondó tanulmány, így az előnyök meghaladják az esetleges kockázatot, azt mondhatjuk, hogy „egy próbát megér” talán a bodza is, ha ágynak dőltél.

 

Még nincs vége! Hasznos információkkal folytatódik a cikk a következő oldalon >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: