Hatékony edzés gumiszalaggal (+VIDEÓK)

Már. 28 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az edzőteremben vagy otthoni edzésnél is használható gumiszalag tökéletes kiegészítő, hiszen kis helyen elfér és számtalan, változó intenzitású gyakorlatot végezhetünk vele, edzettségünknek és képességeinknek megfelelően.

 

Multifunkcionális edzés gumiszalaggal

A gumiszalaggal való edzés használható kiegészítésképp -egy másik sportág mellett – beépíthető a gyakorlatok közé, valamint rehabilitációs célokra is alkalmazható, de komoly erőedzés is végezhető vele. Olyan kisebb izomcsoportokat is megdolgoztathatunk a segítségével, amelyeket egy hagyományos súlyzós edzés keretében nem tudnánk vagy épp veszélyes lenne. A gumiszalagok különböző színűek és erősségűek, így mindenki választhat közülük céljainak, életkorának, egészségi- és edzettségi állapotának megfelelően.

A gumiszalaggal nagyon sokféle gyakorlatot végezhetünk. Kezdőként, otthon kipróbálhatjuk például az alábbiakat:

Evezés

Az egyik lábunkkal lépjünk a szalag közepére, a másikkal pedig egy kicsit hátrébb. A szalag végeit tekerjük fel a kézfejünkre, dőljünk előre, majd húzzuk a szalagot a derekunkhoz ügyelve arra, hogy a könyökünket ne toljuk ki oldalra. A gyakorlatot váltott lábbal ismételjük meg többször is.

Guggolás

Vállszélességű terpeszben álljunk a szalag közepére, majd behajlított könyökkel húzzuk fel a szalag végeit vállmagasságba. A szalagot végig a vállunknál tartva ereszkedjünk le guggolásba, majd álljunk fel.

Melltolás

Feküdjünk a hátunkra úgy, hogy a szalag alattunk legyen, a két végét pedig tekerjük a kézfejünkre. A könyökünket hajlítsuk be, majd nyújtsuk ki a karunkat felfelé, aztán engedjük vissza.

A fenti gyakorlatokat 3 sorozatban, 15 ismétléssel ajánlott végezni. Edzés előtt melegítsünk be, utána pedig nyújtsunk mindenféleképpen. 

 

Szuper popsierősítő videókat találsz a következő oldalakon.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: