A hatékony tavaszi fogyókúráról – hogy elérd a céljaid

Már. 01 | 3. oldal - fitnesslife.hu

A szakértő azt is javasolja, hogy még mielőtt változtatnánk étkezési szokásainkon, kezdjünk táplálkozási napló vezetésébe. „Az elfogyasztott ételek folyamatos nyomon követése azért fontos, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy a nap végén a legtöbben már nem emlékeznek, aznap mi mindent ettek-ittak. Ha közvetlenül az étkezések után rögzítjük ezeket, egyrészt nem vesznek feledésbe, másrészt tudatosul, mennyit is ettünk” – mondja Hantelmann.

A mozgás elengedhetetlen

Véleménye szerint nagyon fontos, hogy ne csak gépiesen rögzítsük a menüt, hanem gondoljuk is végig az elfogyasztottak mennyiségét és minőségét. „Hú, ilyen gyorsan betermeltem az egész tábla csokoládét – ilyen és ehhez hasonló mondatokat hallunk majd saját magunktól, ha a nyomonkövetést jól csináljuk” – meséli pácienseivel kapcsolatos élményeit a szakember, aki szerint, ha az ilyen esetekben a megfelelő módon reagálunk az ilyen megállapításainkra, már garantált az első kilónyi fogyás. A tartós sikerek érdekében ez nagyon fontos.

Tanulmányok tucatjai állapították már meg, hogy a fogyáshoz vagy a testsúly tartásához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű testmozgás. Az elhízottak esetében, ha a megfelelő táplálkozáshoz testmozgás is társul, 20 százalékkal többet képesek leadni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: