Hátfájás? Rossz testtartás? Megmondom, mit tegyél ellene!

máj. 11 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

Miért fontos ezen izmok erősítése?

– Ezen terület erősítésével megelőzhetjük, elmulaszthatjuk a hátfájást, melyet gyakran ennek a területnek az instabilitása okoz. Mivel gyengék a tartó izmok, nem tartják a gerincet a megfelelő pozícióban, valamint a hát más részei túlzott terhelést kapnak.
– Ha nem elég erősek a core izmaink és még sokat is ülünk, nem figyelünk arra, hogy kihúzzuk magunkat rossz lesz a testtartásunk.
– Ezek az izmok adják az alapot az összes erőfejlesztő gyakorlat helyes kivitelezéséhez !!! NE végezz megterhelő súlyzós edzést anélkül, hogy nem elég erősek a tartó, váz izmaid, mert többet árthatsz vele a gerincednek, mint gondolnád!

 

A legjobb gyakorlatok a stabilizáló izmok erősítésére:

Ne hanyagoljátok el a funkcionális törzsizom erősítő gyakorlatokat! Lányok, Fiúk ugye sokkal magabiztosabbnak és vonzóbbnak tűnik az, akinek szép a testtartása?! Ha nagynak látjuk a hasunkat, sokszor annak is a rossz testtartás az oka, a törzsizmok megerősítésével tehát optikailag szebb alakot érhetünk el.

 

1. Plank

Így csináld:
Arccal a talaj felé támaszkodj az alkarjaidra és a lábujjhegyeidre. A törzsed tartsd meg egyenesen ebben a pozícióban. Csípőd, vállad, fejed ne hagyd lebukni, kezeid vállszélességben tartsd. Tartsd meg ezt a pozíciót adott ideig.

Variációi: Nehezíted a gyakorlatot, ha egyik lábad vagy az egyik karod felemeled és nem támaszkodsz rajta. Ha ezt is fokoznád, emeld el a talajtól ellentétes oldali karod és lábad és így tartsd meg magad.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: