Szereted az After Eight-et? Ha igen, van egy jó hírünk: otthon is elkészítheted, ráadásul finomabb és egészségesebb is lesz, mint a bolti, ami tele van tartósítószerekkel és ízfokozókkal. Mutatjuk a receptet:
Házi After Eight recept
HOZZÁVALÓK:
375 g étcsokoládé, apróra törve
4 evőkanál sűrített tej
kb. 20-25 dkg porcukor (nyírfacukor vagy eritrit)
1/4-1/2 teáskanál borsmenta kivonat (üvegcsében kapható) ízlés szerint
1/4 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Vajjal kikenünk egy 6 cm mély, 20 cm-es szögletes sütőformát, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalain 3 cm-rel túllógjon.
Az étcsokoládé felét mikrohullámú sütőben (1-2 perc) vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, közben fél percenként egy fém kanállal megkeverjük. Az előkészített formába öntjük és a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre, vagy amíg meg nem dermed.
A borsmentás krém hozzávalóit jól összekeverjük, és egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük a formában lévő csokoládé tetejére, majd a hűtőbe tesszük 15 percre, vagy addig, amíg megdermed.
A megmaradt csokoládét ez előzőekben írt módon megolvasztjuk, néhány percig hűlni hagyjuk, majd a borsmentás krémre öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk, hogy jól megdermedjen. (amikor már kicsit megdermedt, késsel hullámokat simítunk a tetejére.)
A hűtőből kivéve két percig várunk, majd meleg késsel gyors mozdulatokkal négyzeteket vágunk a mentás csokiból és úgy kínáljuk.
Jó étvágyat!