Házi mogyoróvajas müzli recept

aug. 23 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ki ne szeretné a reggeli, ropogós müzlit? A bolti müzlikkel azonban nagyon vigyázz, mert dugig vannak cukorra, tartósítószerekkel és ízfokozókkal… Ezért inkább javaslok egy sokkal egészségesebb és jobb módot, hogy a reggeli során se menjen a vércukrod az egekbe. Mi már elég régóta csakis házi müzliket eszünk, hiszen sokkal természetesebb az ízük, tudom, hogy pontosan mi kerül bele és egészségesebb is. Tárolhatod egy műanyag dobozban vagy nagyobb üvegben is több, mint 1 hétig (nálunk 1 héten belül mindig elfogy 😀 )

Házi mogyoróvajas müzli recept

Hozzávalók:
2 bögrezabpehely
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál só
1/4 bögre természetes mogyoróvaj
1/4 bögre méz
1/2 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy nagyobb tepsit készíts elő.
Egy kisebb tálban keverd össze a zabot, sót, fahéjat. Tedd félre. 
Mikróban olvaszd meg a mogyoróvajat és a mézet, keverd jól össze. Ezután keverd hozzá a vanília aromát.
Keverd hozzá ezt a száraz hozzávalókhoz. 
Ezt öntsd bele a tepsibe (legjobb, ha sütőpapírral kibéleled, de olajspray-vel is lefújhatod a tepsit)
Süsd az előmelegített sütőben 20-25 percig, míg a müzli kicsit meg nem barnul. Félidőnél keverd át, hogy mindenhol süljön egyenletesen. 
Hagy teljesen kihűlni, hogy megkeményedjen. Tördeld szét jobban, ha szükséges. 

A legtöbben most ezt olvassák:

Ha kívánod az edésséget, de nem akarod elrontani a diétádat, akkor van egy jó alternatívánk számodra. Ezt akár este is

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: