Megfáztál? Szuperhatékony házi praktikák, hogy biztosan ne ess ágynak

okt. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mikor az immunrendszered legyengül – vitaminhiány, fáradtság vagy stressz miatt -, könnyebben kaphatsz el különféle megfázásos betegségeket is. Érdemes a megelőzésről gondoskodnod mindenek előtt vagy hatékony megoldásokat választani, ha már megtalált a baj. Kezeld még a súlyosbodás előtt a megfázásos tüneteket! Ehhez mutatunk néhány szuperhatékony, otthoni praktikát.

Megfáztál? Íme, 5 szuperhatékony házi praktikák, hogy biztosan ne ess ágynak

5. Forró fürdő – megfázás ellen gőz

Ha van kádad, akkor készíts egy forró, gőzös fürdőt. Ha nincs, akkor a forró zuhany is megteszi: ezek ugyanis nagyon hatékonyak nátha ellen, főleg a kezdeti szakaszban segítenek, hogy ne súlyosbodjon a helyzet. A gőz csökkenti a nyálkahártya duzzanatait, átjárhatóbbak lesznek a légutak. Erősíthetsz a hatáson, ha eukaliptuszos-mentolos vagy kifejezetten megfázásra kifejlesztett fürdősót, habfürdőt, tusfürdőt használsz.

Napközben úgy “idézheted elő” ezt a hatást anélkül, hogy el kelljen merülnöd a kádban, ha forró borogatást készítesz az orrodra és az arcüregedre egy nedves kendőből. Használhatsz hozzá illóolajat is. A forró, gőzölgő tea is jó megoldás lehet például a munkahelyen.
Tipp: Az 5 legjobb gyógytea, mely tisztít, fogyaszt és nyugtat

 

4. Húsleves – a legjobb gyógyír megfázásnál (és másnaposságnál)

Biztos Te is hallottad már, hogy nincs olyan probléma, amit egy jó húsleves ne oldana meg – ez teljesen helytálló is, legalábbis a megfázásos betegségek esetében. Több kutatás is bebizonyította már, hogy a meleg – nem nagyon forró – folyadék segít a légutak tisztulásában és a gyulladások csökkentésében. A sós leves fertőtleníti a torkot és a nyelőcsövet.

Ha nincs időd húslevest készíteni, rendeld meg a Metodic Food-tól. Ez még nem minden, hiszen nálunk kapható a legfinomabb, kíméletes eljárással készített csontleves is, ami kitűnő gyógyír gyomorbajokra, lassú anyagcserére és refluxra is! Olvass erről még többet itt!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: