‘Heti 5 kiló fogyás éhezés nélkül’

Júl. 31 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tudod, miért lett ez a címe a következő cikkemnek? Mert így talán minél több embert elér a mondanivalóm. Sajnos, a legtöbb fogyni vágyó laikus, türelmetlen, és egy hangzatos reklámra azonnal ugrik. ‘Heti 5 kiló fogyás éhezés nélkül? Komolyan? Mutasd mi az, kíváncsi vagyok rá, akarom, csináljuk…’

 

 

 

 

Tegnap óta bosszankodom egy fogyi csoporton, ahol mindenki egyforma étrendet követ. Teljesen mindegy, hogy IR-es, PCOS, pajzsmirigy betegsége van, 50 kiló vagy 100 kiló, kemény fizikai munkát vagy ülőmunkát végezz, akkor is napi 100g vagy kevesebb szénhidrátot kell bevinni. Az már más, hogy az étkezések se állják meg a helyüket, mert pl. uzsonnára már nem igazán eszünk gyümölcsöt. Részben azok kerülnek be, akik már fogytak ezzel a módszerrel, azokról egy mondat sincs, akik pl. éheznek, szédülnek, hányingerük van, fejfájás kínozza őket, ingerlékenyek, fáradtak, rosszullétek törnek rájuk, gyengék… stb. persze akad, de az megvan válaszolva szépen: ‘azért érzel éhséget, mert mensi előtt vagy… vagy lehet babát vársz… vagy a melegtől… vagy mert nyár van és ilyenkor sok helyen fagyi van, finom falatok….IR-es vagy biztos’ Most ez komoly? 

 

Pár tipp, ha egészségtelenül szeretnél fogyni, tönkre tenni a szervezeted:

  • koplalj/éhezz
  • mindennap sportolj legalább 1-1,5 órát
  • drasztikusan csökkentsd a szénhidrát beviteled
  • bedőlsz a csodaszeres reklámoknak

 

Ha ezt betartod, mindenképp fogyást fogsz tapasztalni, és nem kizárt, hogy egy hét alatt 5 kilót ledobsz, mert 1. kevesebbet eszel, mint korábban 2. vizet, izmot ad le a szervezet.

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy lehet mindenkire egyforma étrendet írni!? Nem vagyunk egyformák, és pl. egy IR-es étrend nem játék! Az IR-esnek orvos állítja be, hogy pl. 160g szénhidrátot vigyen be, elosztja étkezésekre, hogy mikor mennyit vigyen be – de konkrét étrendet nem ír, azt egy hozzáértő szakembertől kérhetsz –  akkor miért ír neki a hozzá nem értő napi 100g vagy kevesebb szénhidrátot egy napra, nem figyelve arra se, hogy ez, hogy legyen elosztva?! Ja azért ír ilyet, mert nem ért hozzá, mert ha értene hozzá, akkor nem írna ilyet…értem én! 

Az sem fér a fejembe, hogy az IR-es ezt miért követi? De talán, mert szeretne fogyni, elege van a plusz kilókból, nincs önbizalma, naiv, és bármit megtenne azért, hogy gyorsan fogyjon. Én azt mondom, NE TEGYE! A szervezet nagyon okos, és nem játék egy betegségnél az ilyen fajta étrend. 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: