Aki először jár edzőteremben, ezeket a hibákat biztosan elköveti

Sze. 15 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Edzőterembe járni jó, csak ezt is okosan kell csinálni. A kezdők sok hibát szoktak elkövetni, de te legyél okosabb és tanulj mások hibájából! A legjobb, ha segítséget kérsz olyantól, akinek már van tapasztalata vagy egy edzőtől, különben nagyon könnyen lesérülhetsz vagy eredménytelen lehet az edzésed. Lássuk a hibákat, amikre figyelj oda te is.

Aki először jár edzőteremben, ezeket a hibákat biztosan elköveti

7. Túl lelkes vagy

Olyan ez, mint amikor az ember megkapja élete első fizetését. A nagy öröm és lelkesedés arra sarkall, hogy jól el is verd az egészet. Valahogy így van ez az első edzőterem látogatáson is: a legdurvább energiákkal indítasz, és elfelejted a fokozatosság elvét. Ezzel nagyon komoly sérüléseket is összeszedhetsz, amivel aztán hetekre fel kell adnod az edzést. Szóval lassíts, és figyelj a fokozatosságra.

6. Túlságosan sietsz

Ahogy a diéta sem lehet sprintverseny, úgy a sport is csak maratoni szinten működik. Időre van szükség az izomépítéshez. Az edzéseket se akard elsietni: a bemelegítésre, a nyújtásra és a regenerációra se sajnáld az időt.

5. Másokkal versenyzel

Ne foglalkozz azzal, ki mekkora súlyokat emelget melletted. Csak magaddal törődj. Ne azokat akard legyőzni, akik már évek óta rendszeresen járnak edzőterembe, hanem csakis a saját határaiddal és azok fokozatos átlépésével foglalkozz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: