8 dolog fog történni, ha minden nap hidat csinálsz

nov. 13 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenékformálás, fenékformáló gyakorlatok, a nőies idomok hangsúlyozása. NE koplalj, ne akarj minél vékonyabb lenni mert egyrészt előnytelen, másrészt nem egészséges, harmadrészt pedig nem is vonzó. A férfiak nagy örömére most még inkább a női hátsó körül forog a világ. Lássuk az egyik leghatékonyabb gyakorlatot, amit rendszeresen végezve 8 szuper dolgot vehetsz észre magadon.

Az egyik leghatékonyabb fenékformáló gyakorlat: a híd

A híd az egy remek gyakorlat, amit akár minden nap végezhetsz. A híd helyes elvégzése megtanít ellenőrizni a törzset, a csípő körüli területet, a bordát, hogyan deaktiváld a hamstringeket, és ami a legfontosabb – beizzítja a hátsódat. Most megmondjuk, mi fog történni, ha rendszeresen végzed ezt a szuper gyakorlatot:

 

8. Látványosan javul a testtartásod

A helyes testtartás az alapja mindennek. Edzhetsz edzőteremben vagy otthon, akár napi 2 órát is, de ha napi szinten 8-10 órát begörnyedve töltesz az íróasztal mellett, akkor 60 perc alatt visszatér a krónikusan rossz testtartásához. Farizmok nélkül, amelyek aktívak és erősek, a medence nem tud rendesen elhelyezkedni. Ez azt jelenti, hogy minden izom a medence – mint központi rész – alatt és felett, nem tud optimálisan működni, ezért a testnek ezt kompenzálnia kell. Ez a kompenzáció általában rossz formában érkezik, mint helytelen testtartás. A híd gyakorlatnak köszönhetően megtanulhatod, hogyan kell megerősíteni medencédet, valamint azt is, hogyan kell helyesen elhelyezni.

 

7. Sokkal jobban megy majd a guggolás

A gyenge fenék nem gyakorol elegendő nyomást a csípődre (külső rotációt és széthúzást), ami az egyik leggyakoribb probléma, amit a kezdőknél is láthatunk. A farizmok, melyek nincsenek eléggé bemelegítve, hatással lehetnek a guggolás mélységére, mert a csípő és a törzs nem működik együtt.

A híd gyakorlatnak az az előnye, hogy nagyon sok variációja létezik és úgy is beprogramozhatóak, hogy aktiválja és erősítse a farizmokat, attól függően, hogy mire összpontosítasz aznap. A híd gyakorlat segít a hátsódnak utolérni kvadricepszeidet és hamstringeidet úgy, hogy a guggolásod érezhetően gyorsan javul majd.

 

Még közel sincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: