Hogyan előzd meg az ünnepi plusz kilókat?

dec. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Itt a tél, jön a hideg és közelednek az Ünnepek. Ebben az időszakban valahogy mindig sokkal nagyobb a kísértésünk, hogy gyakrabban nyúljunk valami nassolni való után. Az ünnepekre hangolódva megosztunk most Veletek pár tippet, ami segít a nagy lakomák kellős közepén is egy kicsit fékezni a túlevésen.

Plusz kilók ellen néhány tipp

8. Figyelj a mértékre!

Bár az ünnepek időszaka nem kell, hogy a sanyargatásról szóljon sőt, nyugodtan lehet enni, vagy inkább kóstolgatni akár mindenből, viszont nem árt odafigyelni a mértékre! Attól, hogy az asztal roskadásig van jobbnál jobb falatokkal, a gyomrunk még nem lesz nagyobb, nem kell mindent beletömni mértéktelenül. Ha eddig tudtad tartani magad az elhatározásodhoz, akkor ne csapd most agyon a folyamatos túlevéssel. Hidd el, a szervezeted is meg fogja köszönni!

 

7. Készíts egészséges alternatívákat!

Manapság, amikor az egészséges életmód minden eddiginél jobban dívik, nem nehéz a kedvenc ételeinket, desszertjeinket egészséges köntösbe öltöztetve elkészíteni! Keress olyan recepteket, amik lehetővé teszik azt, hogy akár bűntudat nélkül élvezhesd az ünnepi lakomát.

 

6. Igyál vizet!

A folyadékbevitel mindig is nagyon fontos, az ünnepek alatt pedig, amikor kissé talán több és nehezebb ételeket is megengedünk magunknak, még inkább szükséges. Ha étkezés előtt legurítasz egy pohár vizet, azzal máris elérted, hogy kevesebbet egyél. Persze ez nem azt jelenti, hogy vacsi után 1 órával be kell pótolni az elmaradt mennyiséget!

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: