Hogyan szabadulj meg az ünnepi plusz kilóktól?

jan. 03 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Akármennyire is próbál az ember ünnepek alatt is odafigyelni az étkezésére, a Karácsony az Karácsony és a szeretteinkkel töltött meghitt, örömteli étkezések alkalmával nem feltétlen a diéta jut eszünkbe. Ez persze nem is baj! Ilyen napok is kellenek néha. Ám megeshet, hogy e pár nap alatt néhány nem kívánt plusz kiló is felszaladt ránk. Hogy hogyan tudsz megbirkózni velük, mutatjuk!

Tippek, hogyan szabadulj meg hatékonyan az ünnepi plusz kilóktól

5. Egyél sok rostban gazdag ételt!

A karácsonyi és szilveszteri menü a megszokott, jól bevált ízekkel, a bejglivel, a gubával, a zserbóval és a megannyi finomabbnál finomabb főétellel meglehetősen elnehezítheti a gyomrunkat és felboríthatja emésztésünket. Ezért aztán nem árt, ha bélfalaink tisztítása érdekében több rostos ételt fogyasztunk, mint pl. a gyümölcsök, a zöldségek, a zabpehely (natúr, ízesítetlen), rozs, magvas buci, útifűmaghéj stb.

 

4. Igyál sok vizet

A nagy ünnepi forgolódásban minden bizonnyal nem is vesszük észre, hogy jóval kevesebb vizet fogyasztunk, mint máskor, vagy mint amennyire alapból szükségünk lenne. Persze az üdítők és alkoholok folyadéknak minősülnek, de ezek is csak még inkább hozzátesznek a plusz kilók növelésének. A rostok mellett az ízesítetlen tiszta víz szintén segíti a tisztulást, a bélflórák egyensúlyának visszaállítását.

 

Lapozz, megéri!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: