Hogyan szabadulj meg az ünnepi plusz kilóktól?

jan. 03 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

3. Ne nassolj!

Bár amikor a nagyi 16 rúd bejglijéből haza kell vinni legalább négyet a nagy tálca zserbó és miegyéb mellé, aztán meg szilveszterkor is kell sütni legalább 3 félét, nehogy éhezzenek a gyerekek…. akkor a sok megmaradt sütire úgy szeret rájárni az ember. A szervezet mivel nagyon könnyen hozzá tud szokni az édes ízekhez, így az ünnepi nagy cukorbomba után szinte le kell, hogy szokjunk róla. Érdemes tehát kerülni a csábító falatokat, főleg, ha az új évet nagy elhatározásokkal kezdtük!

 

2. Egyél könnyű ételeket!

A nem mindennapi menü emésztése nem könnyű feladat a gyomornak. Ahhoz, hogy megszabadulhass a nem kívánt feleslegtől, ajánlott a rostos ételek mellett sovány húsokat és sok zöldséget fogyasztani. Azért, mert felszaladt pár kiló, még nem kell megvonnunk magunktól a vacsorát sőt, egy könnyű vacsora sokkal többet jelent, mintha kihagynánk azt!

 

1. Figyelj a mennyiségre!

Bizony az ünnepi sokféle finomságnak a legtöbben nehezen tudunk ellenállni, ezért aztán megeshet, hogy olykor túlettünk magunkat és csak azért nyúltunk még a 3.szelet sütiért, mert a szemünk kívánta, de a gyomrunk már biztos nem! Ünnepek után azonban mindenképp ajánlott csökkenteni a mennyiséget, hogy visszanyerhessük az azelőtti súlyunkat!

Irány edzeni! A kifogásokat pedig hagyd otthon! 😉

 

Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi szakács, hobbi crossfitter

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: