Diétás vacsora
Vacsorára érdemes valamilyen sovány húst enned és viszonylag kevés szénhidrátot. De ne túl keveset mert az is éhezést fog maga után vonzani és ismét jön a roham zabálás… Igyekezz minden héten másfajta húst enni. Fő a változatosság és a hiedelemmel ellentétben a vöröshús sem méreg, csak mértékkel kell fogyasztani. De ez minden másra is igaz… Én szoktam májjal is pótolni a húst. Sok avokádót és nyers zöldségeket eszem vacsorára. Nagyon jól eltelít a nyers zöldség is, csak enni kell belőle bőven! J
A főétkezés mizériája
Ha egész hétre főz az ember könnyű attól tartani, hogy a végén unalmassá válik. A monotonitás elkerülése érdekében érdemes olyan kajákat választani, amik könnyen variálhatók. Jó ha előre elkészíted a rizst (basmatit használj), a tésztát (teljes kiőrlésű és nem árt ha gluténmnetes), és minden nap másfajta organikus, zöldséges szószt készíts hozzá, ami kb 15perc alatt megvan. A hús ételekkel ugyan ez a helyzet, ha másfajta öntetet és szószt teszel ugyan arra a húsra, olyan mintha teljesen más ételt ennél. Pedig az alapja mégis ugyan az.
Számold ki pontosan a szükséges mennyiséget és kalóriákat. Ezzel még a boltban is rengeteget spórolhatsz hiszen nem veszel túl sokat semmiből.