Hozd magad formába 1.rész! Életmódváltás diéta-tervvel!

ápr. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Megvan a kitűzött célod, jöjjön hát a megvalósítás! Mielőtt azonban vadul belecsapnál a közepébe, érdemes inkább lassítani picit és átgondolni, mit is szeretnél és azt hogyan valósíthatod meg! Fő a fokozatosság és az éhezésmentes, tiszta étkezésre való átállás. S hogy Te is lásd, nem kell a küszöböt rágnod, hisz nem erről szól a dolog, hozunk néhány egészséges alternatívát is!

Tiltott ételek

Természetesen ahhoz, hogy eredményes lehess, vannak olyan alapanyagok és ételek, amelyektől csípőből meg kell szabadulnod, mert ha sokáig dédelgeted őket, nem tapasztalhatsz változást magadon! Ilyenek a fehérlisztes pékáruk és kenyérfélék – bármely csodalisztből is készültek is, hiszen attól, hogy barna vagy teljes kiőrlésű, még ugyanolyan magas szénhidráttartalommal rendelkeznek, mint fehér társaik-, hagyományos tésztafélék és nem meglepő módon a cukor, chips, csoki, és egyéb kedvenc nasik sem lehetnek többé az étlapodon. Legalábbis ha tényleg komolyan gondolod!

 

Miért van szükség ezek száműzésére?

Mivel magasra emelik a vércukor szintet, amely miatt a magasra szökött inzulin szint lassítja azt a folyamatot, hogy a szervezet a zsírraktárait használja energiaként. Ha teljesen sikerülne száműzni a fent említett élelmiszereket, akkor bizony az átlag ember nem úgy festene ahogy mostanság szoktak kinézni. Egy-egy cukrozott péksütemény helyett vegyél inkább ugyanennyi árban gyümölcsöt. Sokszor talán már észre sem veszed, de ezekért a pékárukért 400-500Ft-t is kifizetsz, ami pedig már 1kg banán, alma, vagy 1,5kg narancs ára lehetne… Egyáltalán nem igaz, hogy a tiszta étkezés és az egészséges ételek csak a gazdagok kiváltsága lehet! Nézd meg mit eszel, légy tudatos!

 

Hogyan alakítsd ki az egészséges étrendedet? Lapozz és megtudhatod >>

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: