Így dobd le télen a pluszkilókat!

nov. 26 | 2. oldal - fitnesslife.hu

Tanulj meg nemet mondani!

Lehet, hogy meglátod azt a finom duplacsokis finomságot, és a fejedben egyre csak az lüktet, hogy mennyire fel szeretnéd zabálni, de ilyenkor kell elsétálnod, és azt mondanod, neked nincs szükséged erre a finomságra. Persze, mértékkel néha-néha megengedheted magadnak, hogy egyél ilyeneket is. De kompromisszumot kell kötnöd magaddal. Például, hogy minden második nap megeszel egy fél csokit. Így sokkal könnyebb lesz ellenállnod, és nem kerül sor arra, hogy egyszer csak kitörj, és megegyél mindent, ami az utadba kerül.

Vacsorára csak minimálisan!

Próbáld meg a nap utolsó étkezését este 6 óra előttre időzíteni! Ugyanis, ha később eszel, a testednek nem lesz ideje feldolgozni a kalóriákat, és amikor lefekszel, több mindenből lesz zsír. Többek között az amerikaik azért is vannak annyira elhízva, mert nekik a vacsora a főétkezés, és olyankor ülnek neki úgy tényleg enni egy jót. Ilyenkor válassz valami könnyű ételt, például egy kevés gyümölcsös müzlit (természetesen nem a cukrosak közül), joghurtot vagy a gyümölcsök közül valami laktatóbbat, mint a banán, hogy azért megéld a reggelt is.

Ne nassolj!

A vacsora elé beiktathatsz egy uzsonnát, és megehetsz egy szendvicset (sajt nélkül). Viszont sose fogj neki bizonytalan időpontokban megenni egy-egy csokit. Ha iskolában megkínálnak valamivel, mondd, hogy nem kérsz, vagy ha a testvéred valami ínycsíklandó különlegességgel állit haza, akkor is próbálj meg nemet mondani.

Sportolj!

Ha télen akarsz lefogyni, még nagyobb hangsúlyt kell fordítanod a mozgásra. Ugyanis a szervezeted minden erejével raktározza el a kalóriákat, és még ha oda is figyelsz az evésre, nagyon nehéz elérned a célod. Viszont a sporttal segíthetsz magadon! Ha az időjárás épp engedni, menj el egy 20 percre kocogni, ha nem, csinálj otthon felüléseket vagy olyan dolgokat, amiket tesióráról ellestél, esetleg ha a szüleid elengednek, és belefér, akkor menj heti egyszer vagy kétszer konditerembe, ott még több lehetőséghez juthatsz! Vagy a legegyszerűbb és legszórakoztatóbb megoldás, ha berakod a kedvenc pörgős albumod, és táncolsz egy kiadósat, ilyenkor rengeteg izmodat használod, és sok kalóriát elégethetsz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: