Így dobd le télen a pluszkilókat!

nov. 26 | 3. oldal - fitnesslife.hu

Ne add fel!

Lefogyni enyhén szólva nem könnyű. Sokszor hibázhatunk, és olyankor aztán minden kedvünk elmegy az egésztől. Ha esetleg kicsit többet eszel, mint kéne, vagy esetleg éjjel benyomsz egy csokit, mert már nem bírod, akkor se keseredj el. Azért, mert hibázol, nyugodtan folytathatod tovább, nem dől össze a világ! Emberek vagyunk, ennyi minimum belefér!

Néha engedj egy kicsit!

Ha mondjuk szülinapod van, vagy épp a rokonokhoz mész ebédelni, néha engedhetsz is egy kicsit. Ez nem csak azért jó, mert így nem bántasz meg senkit azzal, hogy alig eszel, de neked is jó, mert az ilyen engedményekkel tovább leszel képes csinálni a diétázást.

Ne ess túlzásba!

Talán a tíz pont közül ez a legfontosabb. Már az elején tudatosan határozd meg a célod, és ha eléred, tudj megállni, mert a túlsúlynál egy fokkal sem jobb az anorexia vagy a bulémia! Ekkor már csak arra kell ügyelned, hogy ne ess vissza. Ezért pár szokást érdemes megtartani. Például, hogy 6 után nem eszel, ezt már addigra úgyis megszokod, és így kevesebb eséllyel hízol vissza, és néha akár még eljárhatsz továbbra is sportolni. Állíts magad elé pár alapszabályt, és ha ezeket betartod, továbbra is képes leszel megtartani a súlyod.

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: