Így edz egy katona – Brutális gyakorlatok, kifogások nélkül! (VIDEÓK)

ápr. 19 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fegyveres erők tagjai – bárhol is legyenek a Földön – extrém mentális és fizikai terhelésnek vannak kitéve.
A mai szolgálatok akár 9 hónapig is bőven eltarthatnak. Egyesek számára ez a fedélzeten töltött idő egy nagy hajót jelent az óceán közepén, távol bármilyen komfortos területtől. A csapatoknak fent kell tartaniuk a csúcson lévő mentális és fizikai állapotukat. Az életük múlhat rajta. Minden olyan ember számára, aki szereti a kihívásokat az edzőteremben vagy a fizikai határt feszegetni, még keményebbek az igényei és elvárásai. Eszerint edz néhány ország bátor férfija és nője, akinek nem számít, hogy éppen hol szolgálnak!

Funkcionális edzés eszközei

Annak érdekében, hogy a katonák folyamatosan edzésben tudjanak maradni, kénytelenek alkalmazkodni és egyedi eszközökkel edzeni. Szerencsére kifogástalan az alkalmazkodóképességük.

Kettlebell: Az egyik legnépszerűbb, de legfontosabb eleme főleg a katonai edzőtermeknek. Miért? Először is, nem foglal sok helyet, illetve sokoldalú. Egyik kar, másik kar, kinyomás, guggolás, swing, fekvenyomás stb. E mellett a kettlebell képessége, remek erő- és állóképességet biztosít.

Homokzsák: A homokzsák kiválóan hordozható és változtatható. Mindenhol látni ilyet, ahol katonák vannak.

Lőszeres rakasz: Súlyzó bőségesen akad a tengeren is, a különbség, hogy az övék máshogy néz ki, mint a tiéd. Ez azért van, mert a hadseregek lőszeres rakaszként használják. Hidd el, ezek a súlyzók sokkal elterjedtebbek náluk, mint a rendes súlyzók. Kis helyet foglal, sokféle méretben és alakban található, ami alapján az egyik legsokoldalúbb eszközként áll rendelkezésre.

Saját testsúlyos mozgás: A saját testsúlyos gyakorlatok már évszázadok óta a hadseregek kiképzésének a része, mivel hatékony és nem számít az erőszinted és a tapasztalatod. Ugrás, felhúzás, fekvenyomás, kézenállás, hegymászó-gyakorlat, jumping jack, planking – csak néhány a klasszikus gyakorlatok közül. Amikor az idő és a hely limitált, sok embert láthatsz -főleg csoportban- saját testsúlyos gyakorlatokat végezni.

 

Lapozz a szuper VIDEÓKÉRT >>>

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: