10 tipp, hogyan maradj motivált fogyókúra alatt is

nov. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Most igazán elhatároztad magad és véghez akarod vinni, amit kitűztél célnak? 2018 nyarán sokkal jobb formában akarsz lenni, mint idén? Szeretnél megszabadulni 5-10 kilótól és formásodni is szeretnél? Meg tudod csinálni! De tudnod kell, hogy nem lesz könnyű; sok lemondással, idővel, önmegtartóztatással jár – nagyon oda kell figyelned arra, mit eszel és, hogy edzésen ne csak félgázzal végig lötyögd a fél-1 órát, hanem valóban kiköpd a tüdődet, hogy igazán hatékony legyen az edzésed. Brutálisnak hangozhat, de TE IS KÉPES VAGY RÁ! És mindenképpen megéri meghozni a sok áldozatot. Azonban még mielőtt beiktatsz egy csalónapot vagy teljesen feladod, gondold át, miért csinálod és, hogy megéri-e. Adunk 10 tippet, amik segíthetnek túllendülni a kritikus időszakokon.

Felejtsd el a villámdiétákat és a drasztikus tápanyag megvonásokat, leveskúrákat, mert amint abbahagyod 1-2 hét elteltével, a szervezeted ki lesz éhezve a hiányzó vitaminokra és ásványi anyagokra és újra elkezdesz enni – lehet, túl is eszed magad, így pár nap alatt visszajön az a leadott 1-2 kiló. Ha jojózás helyett komoly eredményeket szeretnél, akkor ennél több energiát kell fektetned a fogyásba és okosan, átgondoltan kell csinálnod.

Hogyan fogyjak le hatékonyan?

Ténylegesen zsírt leadni és a tartós, végleges fogyást elérni csak úgy lehet, ha új, egészséges szokásokat alakítasz ki. Ez nem fog menni 1-2 hét kampányszerű diétázással, akármennyire is akarod… Hónapokon keresztül odafigyelést igényel. Valódi eredményeket csak így érhetsz el, ezért megéri. Lesznek azonban olyan napok, amikor nehezebb lesz kitartani az étrend vagy az edzés mellett. Ilyenkor mindenkinek jól jön egy kis támogatás, plusz motiváció, hogy kitartson.

Motiváció fogyókúrához – a nehéz napokra

A következő dolgokat nem akkor kell csinálnod, amikor kopog a szemed az éhségtől. Ha gyakran előfordul, hogy az előírásokat követve hosszú órákon át gyötör az éhség, akkor keress másik étrendet vagy kérj szakértői segítséget. Egy jó étrend, ha nem is könnyű, tartható kell, hogy legyen. Azonban még akkor sem lesz minden egyszerű, ha az étrended és az edzésterved rendben van. Ilyenkor a következő módszerekkel megerősítheted magadban a céljaidat, erőt meríthetsz az eddigi sikereidből, ezáltal motiváltabbá válhatsz, hogy folytatni tudd töretlenül!

10. Tervezz előre!

Terv nélkül, összeollózott ötletek alapján kár belevágni. Ha viszont pontosan tudod, hogy mit csinálsz, átolvasod, mi vár rád és visszalapozol, hogy mi mindent teljesítettél eddig, az megerősíti a tudatot, hogy jó irányba haladsz. Időszakosan készíts képet magadról és mérd magad (ne mérleggel,  hanem mérőszalaggal a centiket), ez is sokat segít.

 

9. Próbálgass ruhákat!

Hamar fel fog tűnni, hogy egyre kisebb méretek kellenek. Jó, ha van egy olyan darab, például egy régi farmer, amibe szeretnél beleférni, hiszen, amikor újra fel tudod venni, az igazi mérföldkő és öröm lesz.

 

Még nincs vége, LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: