Így nyújts futás után!

máj. 08 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Aki szokott futni, tisztában van vele, hogy a bemelegítés (futás előtt) és a nyújtás (futás után) elengedhetetlen. Nem csak a sérüléseket kerülheted el, de a futóteljesítményedet is fejlesztheted.
A futás számos pozitív változást tud hozni az életedben (gyorsul az anyagcseréd, fejleszted az állóképességedet, stb), de ezeknek a mellékhatásoknak köszönhetően a sérülés kockázata is megnő. Emiatt a futás utáni nyújtás kiemelkedő fontossággal bír, mégis sokan hajlamosak ellógni vagy szimplán csak megfeledkeznek róla és örülnek, hogy teljesítették a kitűzött távot. A következő nyújtó gyakorlatok segítségével nemcsak csökkentheted a sérülések kockázatát, de erősebb és hajlékonyabb is lehetsz.

 

4 féle nyújtás futás után

Páros vádlinyújtás

Állj szemben egy székkel, úgy hogy a lábfejed egy összetekert jóga matracon vagy törülközőn legyen. Csípőből hajolj előre, kézfejeddel pedig támaszkodj meg a széken. Ügyelj arra, hogy a karod pont a válladdal egy vonalban legyen. Sarkadat finoman nyomd a talaj irányába és tartsd meg ezt a pozíciót egy percen keresztül. Végezz 3-5 ismétlést minimum.

 

Medence emelés

Állj mezítláb csípő szélességű terpeszben, jobb lábad alatt legyen egy vastagabb könyv, hogy magasabban legyen. Bal lábfejedet tartsd a talaj felett, kezek csípőre téve. Anélkül, hogy a térdeidet behajlítanád, nyomd lefelé a jobb medencecsontod, ettől a bal csípőd megemelkedik. Tartsd meg ezt a pozíciót, majd ereszkedj vissza kiinduló helyzetbe és emeled fel a bal lábfejed. Végezz 10 ismétlést, majd jöhet a másik oldal!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: