Így tudod észrevétlenül, ám DURVÁN csökkenteni a cukorfogyasztásod

Sze. 01 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fehér cukor túlzásba vitt(!) fogyasztása a túlsúly és számos egészségügyi probléma gyakori forrása, így érthető, hogy sokan szeretnének megválni ettől a “szokásuktól”. Csak az a helyzet sajnos, hogy a cukor kemény addikciót okoz, így csak tudatosan lehet megszabadulni a folyamatos bevitelétől – ehhez adunk most néhány tippet.

 

Így tudod észrevétlenül, ám DURVÁN csökkenteni a cukorfogyasztásod

Édesítés: se a fehér, se a barna cukor nem jó!

Ugyanis mindkettő ugyanúgy hat alapvetően, a barnának a rosttartalma magasabb valamivel – bármennyire is egészségesebbnek hirdetik. Ugyanígy a mesterséges édesítők sem kimondottan egészségesek, bár konkrét tudományos bizonyíték az ellenkezőjére sincs, inkább ne tömd vegyszerrel magad.

Mit válassz helyette? Természetes édesítőszereket: steviát vagy eritritet (ezek nullkalóriásak), esetleg (ritkábban) nyírfacukrot, aminek kalóriatartalma van ugyan, de a cukorétól elmarad, illetve néha mézet – de csakis nyers formában, ne tedd forró italba és ne is süss-főzz vele, mert akkor a hasznos anyagait elveszti, de a cukortartalma megmarad.

Amiről pedig sose feledkezz meg: az addikciótól való megszabadulás érdekében rengeteget számít a nem tudatos cukorfogyasztás megszüntetése is, vagyis kerüld a hozzáadott cukrot! Mindig ellenőrizd az ételcímkét, amin egyébként igen változatos neveken fordulhat elő a cukor, például:

glükóz,
fruktóz,
karamell,
szacharóz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet:

Címkék: ,