Így tudod eredményesen formálni, kerekíteni a farizmodat

aug. 21 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A mai szépségideál legfőbb jellemzői a gömbölyű formák és az izmok, nem pedig a vékony alkat. Ez jó hír, hiszen ezt a jó formát csak rendszeres edzéssel lehet elérni, ami az egészségre és az életmódra is nagyon jó hatással van. A nőknél különösen fontos a szép, izmos láb és kerek hátsó.  Ha a tiéd nem elég gömbölyű, akkor kövesd Ashley Hoffmann tanácsait:

Ashley Hoffmann egy sikeres WBFF pro fitness modell és túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy a sportág egyik legjobb popsijának a büszke tulajdonosa. Ő az, aki valóban ismeri azt a módszert, amely akár nekünk is segíthet tökéletesre formálni a hátsódat. Kerek hátsóra vágysz? Tegyél érte! A siker érdekében kövesd a következő utasításokat.

6. A bemelegítés fontossága

„Sose vágjunk neki rögtön az edzésnek. Előbb melegítsünk be 5-10 perces kardió mozgással és végezzünk el egy pár könnyebb gyakorlatsort. Csak ezek után kezdjük el a nehéz súlyokkal való gyakorlatsorokat, “ mondja Hoffmann.

A bemelegítéssel töltött idő után könnyebben rá tudunk hangolódni az izommunka érzékelésére. Az emelések alatt arra összpontosítsunk, hogy a farizmok végezzék a munka nagy részét és gyakoroljuk az 1-2 másodperces izom-összehúzódást a mozgás csúcspontján. A súlyok fokozatos növelésével képesek leszünk melegen tartani az izmokat.

 

5. Tartsd megfeszítve a farizmaidat!

A farizom ugyanúgy működik, mint bármelyik másik izom: növekszik, ha kitartóan feszítünk. Ha kifejezetten növelni szeretnéd a farizmodat, akkor nehéz súlyokra lesz szükségünk és hosszabb ideig kell az izmokat megfeszített állapotban tartani.

„Nem az a lényeg, milyen farizom gyakorlatot végzünk. A hagsúly az izom állandó feszítésén van. Az izom-összehúzódásokat a mozgás csúcsán kell végezni, “ magyarázza Hoffmann. „Általában 2-3 másodpercig tartom az izom-kontrakciót.

Ez azt jelenti, hogy ha túl gyorsan végezzük a gyakorlatokat, akkor nem tudjuk kimeríteni az erősítés összes pozitívumát. A súlyok mennyisége jelentsen kihívást, és feszítsük meg a farizmokat a mozgás teljes időtartama alatt. A gyakorlatok között hagyjunk magunknak egy kis időt, és tartsuk észben, hogy a fenékformálás nem verseny, hanem állandó jellegű előrehaladás.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: