Így turbózd fel az immunrendszered télen!

feb. 05 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ilyenkor télen, amikor körül vagyunk véve szipogó, köhögő kollégákkal vagy sulis társakkal, nem egyszerű távol tartanunk magunkat az általuk hordozott baciktól. Hogy mégis elejét vegyük a gyötrő betegségnek, mutatunk pár tippet a megelőzésre!

7. Vitaminpótlás

Alapvetően táplálkozással nem tudjuk a szervezetünk számára optimális mennyiségű vitamint bevinni, ezért szükség van vitaminokra, táplálék kiegészítőkre. Főként a téli hónapokra igaz ez, hiszen vitamin és energiaraktáraink erősen meg vannak csappanva, amit fontos folyamatosan feltölteni, hogy a betegségek minél jobban elkerüljenek bennünket.

 

6. Mozgás

Bár télen sokkal inkább szeretjük bevackolni magunkat a meleg szobába és a sportot is könnyebben elhanyagoljuk, mégis a mozgás olyan energiákat szabadít fel a testünkben, amik segítenek megőrizni egészségünket, vitalitásunkat, új erővel tölt fel, ezért aztán kár lenne hanyagolnunk csak azért, mert kellemetlen az időjárás!

 

5. Kevesebb stressz

A túlterhelt, agyonhajtott életmód, amelyben legtöbben élünk, csak kedvezni tud a fáradt, stresszes szervezet betegségek által való legyengítésének. Igyekezzünk a bennünk felgyülemlett stresszt számunkra alkalmas, egészséges módon oldani, pl. a fent említett sporttal, egy jó sétával, szaunával, masszázzsal, kádfürdővel stb.

 

Megéri lapoznod!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: