Így válts életmódot 2. rész – 10 kg fogyás koplalás nélkül

feb. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az első részben a fogyókúra/diéta/életmódváltás fogalmairól olvashattál. A második részben pontosabb információt kapsz az életmódváltásról, melyben nincs csodaszer, vagy csodát ígérő kúra, melytől karcsú, és vonzó leszel.

 

Újévtől mindenki beleveti magát a fogyásba. Mindenki elkezd mozogni, odafigyelni a táplálkozásra. Mit keresnek ilyenkor a legtöbben? A gyors, látványos fogyás titkát. Nem baj, ha x összegbe kerül, éhezni/koplalni, esetleg valamilyen fogyi bogyit kell szedni, vagy egy kúrát tartani. A lényeg, hogy minél gyorsabban szabaduljunk meg a felszedett kilónktól. Sajnos, sokan képesek ezt bármi áron elkezdeni.

A fogyás óriási üzlet, így senki nem fogja azt írni/mondani, vagy csak nagyon kevesen, hogy VÁLTS ÉLETMÓDOT!

‘Hogyan? Mi ez pontosan? Mit kell szedni? Mennyibe kerül? ……’

Egy kis ismétlés…..

Az életmódváltás:

A helyes életmód igazából egy egészség-magatartás, ami folyamatosan fenntartja a személyre szabott helyes táplálkozást, testmozgást és regenerációt.

Pontosabban.

Hagyd el az összes fehér lisztes, cukros terméket.

– ‘Chipset lehet enni?’

– Nem! Chipset nem lehet enni!

– ‘Kólát lehet inni?’

– Most figyelj! Kólát se lehet inni! ……

Szörnyű, igaz? Világvége! Se chips, se kóla. Mind meghalunk.

Tehát, el kell hagynod a fehér lisztes kenyeret, péksütiket, rágcsálni valókat, a fehér cukros sütiket, nasikat, csokikat, cukorkákat stb. Egyszóval mindent ami nem egészséges! A tested nem szemeteskosár!

‘Persze, majd nem fogok enni semmit.’

Azt is lehetne, de nem sokáig bírnád, és az életmódváltás az nem ilyen! Ha nem akarsz változtatni az életmódodon, akkor ne sírj, hogy van rajtad plusz, nem megy rád a farmer, nem érzed jól magad, magas a vérnyomásod, nem kapsz levegőt stb.

A túlsúly nem esztétikai probléma, hanem egészségügyi!

Mit mire cserélj?

Pl. fehér kenyér helyett vegyél teljes kiőrlésűt, de a legjobb ha házilag készíted. Fehér cukor helyett pl. stevia, nyírfacukor, xilit…. stb. Kóla helyett víz. Drágábbak? Inkább azt mondanám, hogy van árkülönbség, de hidd el, hogy nem drága az életmódváltás, mert nem kell méregdrága termékeket venni, én se szoktam.

A cikk a következő oldalon folytatódik: