Diéta & Fogyás

Tök egyszerű az egyenlet – Igyál almaecetet!

almaecet fahéjjal

GÁTOLJA A ZSÍROK FELSZÍVÓDÁSÁT

A magában bevitt almaecet – nevéből is adódóan – ecetsavat tartalmaz, ami gátolhatja a cukorbontó enzimek működését, elősegítheti az izmok glükóz felvételét, és lassíthatja a gyomor ürülését. Ezen kívül módosíthatja a glikolízist vagyis a cukrok lebontását, és a májban történő cukorszintézist, ezáltal pedig elkerülhető a “hajnali jelenség”, avagy a vércukorszint kora reggeli órákban való megemelkedése.

Az étkezéssel fogyasztott almaecet által az evést követő telítettség érzet a kétszeresére nő, tehát csökken az ételek utáni sóvárgási vágy, így a következő 2-4 órában alacsonyabb energiabevitel jellemző, ami hozzásegít a fogyáshoz. A jóllakottság érzésének növelésében a legtöbb természetes ecetfajtában megtalálható ecetsav játszhat szerepet, amely lassítja a gyomorürülést, így késleltetve a szénhidrátok felszívódását, ezáltal pedig a vércukorszint is kevésbé emelkedik étkezést követően, de erről már volt egyszer szó, így a következő oldalon azt fejtem ki, hogy nem csak belül, de kívül is csodákat tud tenni az almaecet.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: