Íme a csodaszép lábak titka

okt. 15 | 2. oldal - fitnesslife.hu

3. Vádli gyakorlat

A kiinduló helyzetben lábujjhegyre emelkedünk. Fontos, hogy ne telitalpról induljunk, hanem már eleve megemeljük a sarkat 2-3 cm-re a földtől. A gyakorlat lényege, hogy egészen felemelkedünk lábujjhegyre, ameddig bírunk. Mezítláb ez még hatékonyabb, mivel a cipő gátol abban, hogy mennyire tudunk elemelkedni a földtől. A mozgásmód folyamatos és lassú. A gyakorlat még hatékonyabb, ha fent felemelkedéskor megtartjuk magunkat 1 másodpercig. Kezdőknek: 30 db Haladóknak: 60 db

4. Statikus tartás gyakorlat

A gyakorlathoz szükséges egy üres falfelület, amihez hozzátoljuk a hátunkat, úgy, hogy az ágyékunktól a fejünkig mindenünk a falhoz tapad. Közel 90°-ig hajlítsuk be a térdeket. Kezdőknek: 2 x 15-60 másodperc Haladóknak: 3 x 60 másodperc. Nagyon fontos, hogy senki ne az első edzéskor akarjon minél többet csinálni, hanem inkább tűzzön ki maga elé egy elérhető célt, egy megfelelő ismétlésszámot, és azt vigye véghez.

Kizárólag fokozatosan szoktassa magát mindenki az edzéshez. Ha valaki közben egy pici izomlázat érez vagy éppen egy kis fáradtságot, az jó, ha pedig nagyon érzi a fájdalmat, akkor az sok volt és a szervezet jelzi, hogy túlterhelte őt. Ha pedig valaki nem érez izomlázat, akkor lehet egy kicsit emelni az ismétlésszámot.

 

Forrás: www.egeszsegkalauz.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: