Íme a legjobb gyakorlatok a látványosan szép hátizmokért

okt. 26 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Lássuk azt a 7 gyakorlatot melyekkel a lehető legrövidebb időn belül érheted el az áhított formás, tónusos hátformát. 

FELHÚZÁS

A deadlift jó esélyekkel pályázik a „minden idők legjobb összetett erősítőgyakorlata” címre, mivel a hátsó lánc összes izmát, azaz a comb hátulsó részén futó hajlítóizmokat, a farizmot, valamint a felületes és mély hátizmokat egyszerre fogja munkára. Biztos lehetsz benne, hogy a latissimustól a kis rombuszizmodig mindened dolgozni fog!

Hogyan végezd?

Felhúzásnál kulcsfontosságú az alapállás. Megfelelő bemelegítés után guggolj a rúd elé vállszéles terpeszben úgy, hogy a rúd a lábfejed fölött legyen. Ragadd meg vállszéles fogással, és törzsizmaidat mindvégig megfeszítve hajlítsd be a térded úgy, hogy a rúd a sípcsontodhoz érjen. Latissimusoddal dolgozva tartsd egyenesen a hátad, emeld ki a mellkasod, és lábad fokozatosan kinyújtva emeld felfelé a rudat. Amellett, hogy házimaidat alaposan megdolgoztatod, javíthatod törzsed stabilitását, számtalan „másodlagos” izmot is mozgásba hozhatsz.

DÖNTÖTT TÖRZSŰ EVEZÉS FORDÍTOTT FOGÁSSAL

Az ötszörös Mr. Olympia bajnok Phil Heath ezt a gyakorlatot tartotta a leghatékonyabb hátizomnövesztőnek. Különlegessége abban rejlik, hogy a többi gyakorlathoz képest konkrétabban célozza a hátizmokat. Szabályosan végezve hátad középső részét teheted vele erősebbé, feszesebbé.

Yates-Row.jpg

Hogyan végezd?

Állj egyenesen, és ragadd meg a rudat vállszélesnél kicsit szélesebb alsó fogással. Enyhén hajlítsd be a térded, és döntsd előre a törzsed úgy, hogy közben a gerinced egyenesen tartod. A felsőtested maradjon stabil, és koncentrálj arra, hogy a rudat fölfelé húzd, a latissimust megfeszítve, és a csúcsösszehúzódást igyekezz egy pillanatra kitartani. Ügyelj arra, hogy a könyököddel vezesd a mozdulatot, és a lehető legkevesebbet segíts karral. Súlyemelő övvel nagyobb súlyt fogsz tudni felemelni és kevésbé fog akadályozni a fogáserő hiánya

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: