Ints búcsút az integetőhájnak! 4 szuper gyakorlat, melyet otthon is elvégezhetsz

ápr. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sokan keresnek meg azzal a kéréssel, hogy segítsek nekik eltüntetni az integetőhájukat, azt a kis cuki zsírocskát, ami akkor mutatkozik meg, ha megemeljük a karunkat. Célzott zsírégetés ugyan nem létezik, de ha odafigyelünk arra mit, mikor, mennyit eszünk és heti rendszerességgel elvégezzük a következő oldalon található videóban látható pár gyakorlatot akkor, kis idő elteltével száműzhetjük azt a fránya zsírzacsit felkarunkról. Elég hozzá egy szék, vagy bármilyen emelvény, egy üveg üdítő és egy (már pár száz forintért beszerezhető) gumikötél. Na meg persze egy adag akaraterő, motiváció, kitartás és céltudatosság. De megéri 😉

 

1. gyakorlat: Lórúgás

Előrehajolva támaszkodj egyik kezeddel egy emelvényre, másik kezedben fogj egy súlyzót vagy egy üveg vizet.A könyöködet tartsd magasan és egyenesítsd ki alkarodat, majd feszíts rá, majd ismételd a mozdulatot. Csak az alkaroddal végezd a mozgást, a felkar mozdulatlan.

2. gyakorlat: Tolódzkodás

Törzsünk mögött támaszkodjunk meg a két kezünkkel egy széken, vagy padon, vállszélességnél picit nagyobb távolságban, kézfejek pedig nézzenek a testünk felé. Törzsünk végig maradjon függőleges helyzetben lábunkat pedig nyújtsuk ki (behajlítva is lehet ha nem megy nyújtott lábbal). Karjaink hajlításával, fenekünkkel közelítsük meg a földet, majd a emelkedjünk újra fel. A mozdulat során a könyökök maradjanak zártak és hátrafelé nézők.Akik teljesen kezdők, azok próbálják először a könnyített verzióval rugaszkodjanak neki: azaz amikor a kezünkkel a padon, a talpakkal viszont a földön támaszkodunk.

3. gyakorlat: Letolás kötéllel

Gumiszalaggal és a gumikötéllel szinte a teljes test hatékonyan megedzhető. Kezdők és az idősebb korosztály is profitálhat a használatából, sőt rehabilitációhoz is remek. A szalag egyik végére köss egy csomót majd dobd át az ajtó tetején és csukd be az ajtót. Állj támadó állásban, ragadd meg a kötél másik végét és nyújtsd ki a karodat. A felkar ne mozogjon, törzsed maradjon egyenes.

VIDEÓ a következő oldalon!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: