Ismerd a határaidat, de ne becsüld alá magad! Képes vagy rá!

Sze. 26 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ki ne esett volna már legalább egyszer abba a hibába, hogy túlhajszolta magát – gyors eredményekre vágyott a sportban vagy testének gyors változására számított. Mostantól azonban Te legyél más. Az edzéseiden mindig saját magadból próbáld kihozni a legtöbbet és ne mások eredményei után loholj. Ne próbáld pusztán azért túlfeszíteni magad, mert valaki más többet ér el, jobbnak tűnik Nálad.

Mindig csak magadhoz mérd önmagad

Legyen szó akármiről, a teljesítmény mindig egyéni. A teljesítményed mindig a Tiéd és az eredményeid Hozzád tartoznak, a TE fejlődésedről árulkodnak. Mindig csak magadhoz mérd önmagad, sohase másokhoz. Ne azt nézd, hogy a másik már lefogyott 50 kilót, vagy hogy már a harmadik maratonra megy, hogy könnyedén ráhajol a lábára vagy hogy rengeteg kilóval guggol, hanem azt nézd, hogy Neked mennyi mindent sikerült már elérned és még mi mindent érhetsz el, ha kitartó vagy!

A másik ember eredményei származhatnak különleges adottságaiból is (Forrest Gumpnak, Gumiembernek vagy Fekete Lacinak született… van ez így!), de abból is, hogy éveken át kitartó munkával és türelemmel gyakorolt és túltette magát a kudarcokon! Az, hogy más embereknek mi van az eredményei mögött, legtöbbször nem tudjuk. Nem látunk mögé, mennyi szenvedés árán jutottak el hatalmas eredményeikig.

Mi szabja meg azonban, hogy az ő eredményeik nem érnek fel a Tieiddel? Ki a jobb, akinek szinte azonnal sikerül, majd már huszadszorra futja le könnyedén a maratont, mert egy Forrest Gump veszett el benne, vagy aki éveken át a kitartó munkája eredményeként eljut végre a 10 km-ig, mert sajnos sem a tüdeje, sem egyéb testi adottságai, sem a napi beosztása nem olyan, hogy ennél gyorsabban haladjon előre? Tehát ki ért el többet? Aki úgy élte le az életét, hogy bármit meg tud csinálni a testével, mert egyszerűen erős és tehetséges, vagy aki munkája eredményeként többet ért el, mint amiről valaha is álmodhatott, hogy képes lesz rá? Hogyan is tudnánk ezt a kettőt összevetni? Valószínűnek tartom, hogy sehogyan!

 

Mindkettő ugyanolyan jó

Az is, akit tehetségesnek teremtettek és él is ezzel az adottságával, és az is, aki küzd az álmaiért és végül eléri őket. Utóbbi teljesítménye talán még inkább dicséretre méltó. Furcsállni maximum azokat a személyeket lehet, akik bár jók volnának valamiben, egész életükben parlagon hagyják heverni tehetségüket…

 

Még nincs vége! Érdemes tovább olvasnod! 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: