Joghurtos szilvás pite

okt. 01 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Joghurtos szilvás pite recept

Hozzávalók:

1. Tésztához:
– 200g zabpehely
– 100g xilit/ más édesítő
– 100g vaj/ kókuszzsír
-3db tojás
– ½ cs sütőpor
– 2ek natúr joghurt/tejföl

Kenéshez:
kis zsiradék (kókuszzsír/ vaj) +zabliszt (darált zabpehely)

2. Krémhez:
– 300-400g szilva
– 3dl natúr joghurt(sűrűbb fajta)/ tejföl
– 50g xilit – 2kk fahéj

Elkészítés:

1. A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.
2. A zabpelyhet a tojással, édesítővel, sütőporral, joghurttal/tejföllel, olvasztott vajjal/kókuszzsírral összekeverjük, majd egy közepes méretű (31x21cm-es) zsiradékkal megkent zablisztes tepsibe elegyengetjük.

TIPP: ez esetben nem érdemes sütőpapírt használni, mert csúnyán bele tud ragadni a tészta!

3. Krém: a 3dl natúr jughurtba/tejfölbe belekeverjük a xilitet és a fahéjat.
4. A szilvákat szépen sorban rápakoljuk a tésztára, majd ráöntjük a krémet és elegyengetjük.
5. 180fokon 15-20percig sütjük. (Vagy amíg meg nem barnul a széle).

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: