Hatékony, betartható és jól működő javaslatok a hosszú, egészséges életért

nov. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nincs nagyobb érték az egészségnél, melybe beletartozik a testi és lelki egészsége is. Az emberek kutatnak az életvezetési tanácsok után és keresik azt az életmódot, mely a fizikai és mentális jólétet hosszútávon biztosítja számukra. Lássunk most néhány bevált, jól működő, indiai tanácsot, amik segítenek, hogy hosszú, egészséges és boldog életed lehet.

Hatékony, betartható és jól működő javaslatok, amiket érdemes megfogadnod

A régi indiaiak nemcsak felbecsülhetetlen vallási, kulturális és filozófiai értékeket hagytak maguk után, de életmódjuk is beilleszthető és alkalmazható a modern kori ember civilizációs és fogyasztói társadalmi ártalmak által terhelt mindennapjaiba is.

 

5. Találd meg a lelki egyensúlyt!

Elnézve az indiai jógikat, az ember leginkább a nyugalmukat irigyli. Az idegesség szervezetre gyakorolt negatív hatása nem elhanyagolandó. A feszültség és stressz nemcsak álmatlanságot okoz, hanem az emésztőrendszerre is negatív hatással van.

A modern kori civilizációs ártalmak, a környezetszennyezés, az állandó zsúfoltság, zaj és rohanás közvetlenül befolyásolják az idegrendszer állapotát. Mindezen ártalmak levezetésére a legmegfelelőbb módszer a jóga, melyet az indiaiak előszeretettel alkalmaznak.

 

4. Sok gyümölcs és zöldség

A gyümölcs- és zöldségfogyasztás nem feltétlenül vegán életmódot jelent, de mindenképpen meghozza a szervezetben azt az egyensúlyt, ami szükséges a harmonikus táplálkozáshoz. Az indiaiak szerint minden zöldfélét ajánlatos a szezonjában fogyasztani. Így a szervezet összhangba kerül a természet ritmusával és az évszakok váltakozásával. Biológiai szempontból ilyenkor a legfrissebbek és tápanyagokkal teliek a termések, és az sem utolsó szempont, hogy a szezonjukban megfizethetőek.

 

Még nincs vége! Megéri lapozni >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: