Karácsonyi lakomák hízás NÉLKÜL

dec. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az év legbrutálisabb időszaka következik; ami a tiszta étkezést illeti. Az ünnepi időszakba megyünk a rokonokhoz, barátokhoz, ismerősökhöz akik készülnek a látogatásra jó sok finomsággal – ilyenkor nem szívesen utasítjuk vissza a finom falatokat / szerintem Te is így vagy ezzel/. De ha mindenkinél csak egy kicsit eszel, az már elég sok lesz, főleg kalóriában. De ennek nem feltétlenül kell így lennie. Szeretnéd elkerülni, hogy az ünnepek alatti nagy, közös étkezések után 2-3 kg plusszal indítsd az évet? Ne várd meg a nagy fogadalmakkal a januárt! Ha odafigyelsz rá, nem fogsz hízni karácsonykor sem. Segítünk, mikre figyelj oda ilyenkor:

Ünnepek alatt természetesen mindenki több édességet enged meg magának és ez rendben is van így, hiszen nem lehetünk mindig olyan szigorúak magunkhoz. De ha nem szeretnénk az újévet nagyobb súlyhátránnyal kezdeni, érdemes kontrollálni étkezéseinket. Nem önsanyargatásról beszélünk!

 

Az alábbi tippek segítenek, hogy ne szedj fel nagyon súlytöbbletet karácsonykor

7. Ne felejts el reggelizni!

Mi például nem vesszük olyan szigorúan a diétát ebben a 3-4 napban, míg rokonokat látogatunk, sütiket sütünk és ünneplünk. 1-2 reggelt például kocsonyával indítunk; nálunk ez hagyomány, imádjuk egyszerűen! A fehér kenyér köret helyett viszont én sütöm otthon a sokmagvas rozskenyeret; sokkal finomabb, táplálóbb és kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a bolti fehér kenyér (ráadásul a gluténérzékeny párom is sokkal jobban örül neki). A többi napot valami light-os reggelivel indítjuk (receptek ITT)

Érdemes meleg citromos vízzel vagy teával „beindítani” az anyagcserét, még reggeli előtt. 

6. Ebéd előtt igyál!

Ezzel a módszerrel kevesebbet fogsz majd enni és nem is eszed túl magad. Étkezés közben már ne igyál semmit, mert megzavarod az emésztést! Az étkezéssel bevitt folyadék hígítja a gyomorsavat és a benne lévő félig emésztett táplálékokat is. A gyomor először a folyadékot fogja felszívni, addig a táplálék várakozik a gyomorban, erjedésnek indul, ami puffadást okozhat. Étkezés előtt fél órával vagy étkezést követően 1,5-2 órával igyál!

5. Felejtsd el a cukros üdítőket!

Igyál inkább ásványvizet vagy ami még jobb, zsírégetést fokozó gyógyteát. 

TIPP: Egészséges, zsírégető italok – ha már unod az ásványvizet

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: