A kardió önmagában nem elég

Sze. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Odajött hozzám a konditeremben egy velem nagyjából egykorú leányzó és megkérdezte, tudnék-e neki segíteni, el tudnám-e mondani egy órában, hogyan kardiózzon. Kicsit furcsállottam a kérdést, kérést, és már azon járt az agyam, hogyan fogom rábeszélni a súlyzós, erősítő edzésekre.
Aztán eljött a nap és ő feltette az összes kérdését, ami megfogalmazódott benne a kardiózással kapcsolatban.

A kardió önmagában nem elég

Valójában azért fordult hozzám, mert egy hónapja járt már a hét minden napján futni, és semmi változást nem észlelt a testén. A fenekéből, illetve a comb felső részéből szeretett volna leadni, ezért azt gondolta, hogy a futás lesz erre a legjobb megoldás.

Próbáltam neki finoman adagolni, hogy ha igazi eredményeket akar, kevés lesz csak a kardio. Muszáj erősítő gyakorlatokat is belecsempészni az edzésbe, mert igazán formálni, feszesíteni ez fogja őt. Ám hajthatatlan maradt a témát illetően, így nem tudtam mást javasolni neki, mint hogy kezdjen el intervallum edzéseket csinálni a futógépen.

 

Azóta várom, hogy összefussak vele és megkérdezzem az eredményekről. Kíváncsi vagyok, így több hónap után vajon belátja-e, hogy az erősítés elkerülhetetlen, ha a kívánt célt el szeretné érni.

Szóval LÁNYOK! Ne féljetek erősíteni, súlyzózni! Nem lesz senki vaskos, vastag, ormótlan, ha a kezébe veszi a súlyzókat vagy akár saját testsúllyal nekilát az erősítésnek.

 

Szerző:
Bozsik Ildikó

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: